Newsroom

Newsroom

Τραμπ: Δεν βοήθησε η Ρωσία στην εκλογή μου!

Την έντονη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε η φημολογία των τελευταίων ημερών σύμφωνα με την οποία δέχθηκε βοήθεια από τη Ρωσία και τον Βλάντιμιρ Πούτιν, προκειμένου να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

582ae4421dc5244f2c8b4567

Ο Τραπ υποστήριξε ότι η Ρωσία δεν συνέβαλε καθόλου στην εκλογή του, ενώ είπε πως δεν πιστεύει την «υποψία» της CIA ότι η Ρωσία εργάστηκε μυστικά . «Αυτή η θέση αποτελεί μία ακόμη δικαιολογία για την ήττα των Δημοκρατικών» είπε.

Στο μεταξύ η μεταβατική ομάδα του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ απέρριψε τα συμπεράσματα της CIA σχετικά με την παρέμβαση της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές, εκτιμώντας ότι οι αναλύσεις αυτές είναι προϊόν «όσων έλεγαν ότι ο πρώην πρόεδρος του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής».

«Οι υπηρεσίες Πληροφοριών κάνουν λάθος. Δεν υπήρξε κυβερνοπειρατεία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όπως γράφουν οι New York Times», τόνισε εκπρόσωπος του κόμματος μιλώντας στο CNN.

Νωρίτερα, ανάλογη θέση είχε εκφράσει και η ομάδα του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, απορρίπτοντας το Σάββατο τις πληροφορίες που ανέφερε σε άρθρο της η Washington Post, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία παρενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ προκειμένου να εκλεγεί ο δισεκατομμυριούχος.

Σύμφωνα με την νεοϋορκέζικη εφημερίδα, Ρώσοι κυβερνοπειρατές επιτέθηκαν όχι μόνο στο Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά και στο Ρεπουμπλικανικό, όμως δεν δημοσίευσαν τα ευρήματα από αυτόν τον στόχο.

Ο Τσακ Σούμερ, μελλοντικός πρόεδρος των Δημοκρατικών στη Γερουσία, ζήτησε χθες να διεξαχθεί δικομματική έρευνα από το Κογκρέσο για τις αποκαλύψεις αυτές. «Το ότι μια χώρα μπόρεσε να παρέμβει στις εκλογές μας θα έπρεπε να έχει ενοχλήσει βαθιά και τα δύο πολιτικά κόμματα», εκτίμησε.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…