Τραγωδία στην Ιταλία: Τουλάχιστον 1 νεκρή και 10 αγνοούμενοι από κατολίσθηση

Η κατολίσθηση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ισχυρών βροχοπτώσεων στο νησί Ίσκια, περίπου 30 χιλιόμετρα από τη Νάπολη.

italia katolisthisi

Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή και περίπου 10 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στο νησί Ίσκια της νότιας Ιταλίας μετά από κατολίσθηση που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ισχυρών βροχοπτώσεων, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της τοπικής ιταλικής κυβέρνησης.

«Αυτή τη στιγμή ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών είναι ένας, μια γυναίκα. Έχουν βρεθεί οκτώ αγνοούμενοι, ανάμεσά τους ένα παιδί, και εξακολουθούν να υπάρχουν περίπου 10 αγνοούμενοι», δήλωσε ο νομάρχης της Νάπολης, Κλαούντιο Παλόμπα, σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι περίπου 100 άνθρωποι που ζουν κοντά στην περιοχή της κατολίσθησης απομακρύνθηκαν. Ο υπουργός Υποδομών Ματέο Σαλβίνι δήλωσε νωρίτερα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μιλάνο ότι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Εβδομήντα πυροσβέστες εργάζονται στο νησί, το οποίο βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από τη Νάπολη, για να διασώσουν κατοίκους από κατεστραμμένα κτίρια και να αναζητήσουν αγνοούμενους, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία της Ιταλίας στο Twitter.

«Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες στις επιχειρήσεις διάσωσης επειδή οι καιρικές συνθήκες εξακολουθούν να είναι δύσκολες», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόσι σε δημοσιογράφους στη Ρώμη.

Η Ίσκια είναι ένα ηφαιστειογενές νησί που προσελκύει τους επισκέπτες στα ιαματικά λουτρά και τις γραφικές λοφώδεις ακτές της. Είναι πυκνοκατοικημένη και τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι έχει μεγάλο αριθμό σπιτιών που χτίστηκαν παράνομα, θέτοντας τους κατοίκους σε μόνιμο κίνδυνο από πλημμύρες και σεισμούς.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…