Newsroom

Newsroom

Τραγωδία στη λίμνη Κάρλα: Αυτός είναι ο 43χρονος ψαράς που πνίγηκε – «Ό,τι χειρότερο για μια μάνα» (Εικόνα)

Καλούνται οι συγγενείς και φίλοι να προσέλθουν και να συνοδεύσουν την εκφορά του.

limni karla

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του θανάτου του 43χρονου Χρυσοβαλάντη Κονταλέξη, που χάθηκε νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής (22/09) στα νερά της λίμνης Κάρλας, ενώ είχε πάει για ψάρεμα με τον αδελφό του.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, και ώρα 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Ευαγγελίστριας, στη Ροδιά Τυρνάβου.

Καλούνται οι συγγενείς και φίλοι να προσέλθουν και να συνοδεύσουν την εκφορά του.

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του τη σύζυγο Αλιόνα, τα παιδιά Δήμητρα, Θάνο, Αριάνα, τη μητέρα Δήμητρα Κονταλέξη, ο αδελφός Θεόδωρος Κονταλέξης, ξαδέλφια, ανίψια και λοιπούς συγγενείς.

psaras

«Έφυγε το παιδί μου, ότι χειρότερο για μια μάνα»

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες εντοπισμού του 43χρονου ψαρά που το απόγευμα της Κυριακής (24/9) βρέθηκε νεκρός έπειτα από τρεις ημέρες αναζητήσεων.

Ο άτυχος 43χρονος είχε πάει για ψάρεμα με τον 45χρονο αδερφό του όταν κάποια στιγμή αναποδογύρισε η βάρκα με αποτέλεσμα να βρεθούν και οι δύο στο νερό. Ο 45χρονος κατάφερε να βγει στη στεριά και να σωθεί, όχι όμως και ο 43χρονος αδερφός του που βρήκε τραγικό θάνατο στα νερά της λίμνης Κάρλα. Η σορός του άτυχου 43χρονου εντοπίστηκε στον βυθό της λίμνης από τα συνεργεία της ΕΜΚΑ που έκαναν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Η μητέρα του 43χρονου μίλησε στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου συντετριμμένη από τον ξαφνικό και άδικο χαμό του γιου της περιέγραψε τον δικό της Γολγοθά.

«Δυο μέτρα παλικάρι… έχει οικογένεια, έχει τρία παιδάκια», ανέφερε αρχικά η μητέρα του 43χρονου μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Τα λόγια της κ. Δήμητρας προκαλούνρίγη συγκίνησης. Όπως είπε η ίδια δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει το κακό που χτύπησε το σπίτι της.

Η ίδια περιέγραψε, σύμφωνα με όσα της είπε ο 45χρονος που κατάφερε να σωθεί, τι έγινε την ημέρα που τα δύο της παιδιά πήγαν για ψάρεμα όπως συνήθιζαν…

«Πήγανε για δουλειά τα παιδιά… εκεί που δουλεύανε και βρίσκονταν στο τελευταίο δίχτυ που θα σήκωναν για να φύγουν. Εκείνη τη στιγμή γύρισε η βάρκα, καθώς η βάρκα είχε βάρος από ψάρια με αποτέλεσμα και οι δύο να βρεθούν στο νερό» ανέφερε εμφανώς ταραγμένη. Στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Ο Βαλάντης προσπαθούσε να ανοίξει το μπουφάν να το πετάξει γιατί είχε βάρος. Δεν άνοιγε το μπουφάν για να κολυμπήσει και να φύγει. Ο μεγάλος το έβγαλε, και μία δόση σήκωσε τον Βαλάντη γιατί είδε ότι κατέβαινέ κάτω και τον άφησε. Εκεί που τον άφησε προσπάθησε να βγάλει τις μπότες. Έβγαλε τις μπότες το παιδί και ξεκίνησε να κολυμπά προς τα έξω για να σωθεί ο ίδιος. Για να βγει από το νερό ήθελε 2,5 με 3 ώρες. Ζορίστηκε και αυτός για να βγει με τα ρούχα που φορούσε. Κάποια στιγμή έβγαλε και τη φόρμα που φορούσε η οποία ήταν αδιάβροχη και την έκανε σωσίβιο. Έβαζε αέρα μέσα και αυτή φούσκωνε και τον κρατούσε πάνω και έτσι γλίτωσε».

«Εξαφανίστηκε, δεν μπόραγα να τον δω, πήγα από δω, πήγα από κει, δεν ήταν πουθενά», ανέφερε η κ. Δήμητρα.

«Πήγαν εκεί οι αστυνομικοί όπου έψαχναν οι δύτες και τον πήρανε μέσα. Για ποιο λόγο; Τι έκανε φόνο; τι έκανε το παιδί;» αναρωτήθηκε η τραγική μητέρα με παράπονο που Αρχές ανέκριναν τον άλλο της γιο. «Μαζί ήτανε, τον είδα ότι εξαφανίστηκε ο αδερφός του, τι να έκανε; Πήγε να φύγει να γλιτώσει και αυτός. Αν ήταν να τον πνίξει ο αδερφός του, θα τον έπνιγε».

«Τι να σου πω για τον Βαλάντη; Έφυγε το παιδί μου, τι να κάνω; Τι να σου πω για τον Βαλάντη; Ένα χρυσό παιδί. Τέτοιο παιδί δεν υπάρχει. Ότι χειρότερο σε μία μάνα», ανέφερε η τραγική μητέρα.

Δείτε το βίντεο:

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP24100648847136

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

σιδηροπουλος

Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος: Η πρώτη κοινή συνέντευξη με τη Κατερίνα Παπακώστα – «Αν είμαστε μαζί όλα είναι δυνατά» (video)

Συνέντευξη μαζί με τη μητέρα του έδωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…