Τραγωδία στη Χίο: Νεκρά εντοπίστηκαν τα 3 κοριτσάκια μετά το ναυάγιο βάρκας – Δέκα οι αγνοούμενοι

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση τριών μικρών κοριτσιών 10, 7 και 5 ετών, που επέβαιναν στη βάρκα με μετανάστες που ναυάγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τρεις ημέρες στα Καρδάμυλα.

421872419 792783705721079 4712264069331954612 n

Συναγερμός έχει σημάνει σε λιμενικό και ακτοφυλακή από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (10/04) για τη διάσωση μεταναστών και προσφύγων, μετά από ναυάγιο, στην δύσβατη ακτή Μαλαντρής των Καρδαμύλων στη Χίο.

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση τριών μικρών κοριτσιών που επέβαιναν στη βάρκα με μετανάστες που ναυάγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από τρεις ημέρες στα Καρδάμυλα.

Τελευταία ενημέρωση: Στους 19 οι διασωθέντες.

Μετά την επιχείρηση διάσωσης 16 ατόμων, που παρέμεναν στην απόκρυμνη περιοχή Μαλαντρής, οι λιμενικοί μετέφεραν σε σκάφος της υπηρεσίας τις σορούς των κοριτσιών ηλικίας 10,7 και 5 ετών κατά δήλωση της μητέρας τους.

Οι σοροί, σύμφωνα με πληροφορίες μεταφέρονται στο λιμάνι της Χίου.

Η συγκεκριμένη μητέρα 5 παιδιών, ήταν ανάμεσα στους διασωθέντες μαζί με τα άλλα δύο παιδιά της.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι διασωθέντες είναι 2 άνδρες, 4 γυναίκες και 8 ανήλικοι.

Η επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή πλωτών μέσων του Λιμεναρχείου Χίου, αλλά και δύναμης του Λιμενικού και της Αστυνομίας από ξηράς, ενώ έχει κληθεί και η πυροσβεστική υπηρεσία για να συνδράμει στην όλη προσπάθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη βάρκα επέβαιναν περί τα 27 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι το βράδυ της Τρίτης τρία άτομα από το ναυάγιο εντοπίστηκαν στη Χίο και εκείνα ήταν που ενημέρωσαν τις αρχές για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες στη δύσβατη περιοχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Κόλαφος για την κυβέρνηση η νέα δημοσκόπηση: Οι μισοί πολίτες δηλώνουν ότι στις ευρωεκλογές θα εκφράσουν την διαμαρτυρία τους

Δημοσκόπηση Alco: Επιδεινώνεται η αντίδραση κατά της κυβέρνησης – Αλαζονεία καταλογίζουν πάνω από 6 στους 10 (video)

Έγκλημα Τέμπη: Δεν ζήτησαν τους διαλόγους που θα δείξουν ποιοι διέταξαν το μπάζωμα

Ατζαράκης: Το καυστικό βίντεο για την γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν χρειάζεται την αστυνομία, όποιος λέει αλήθεια» (video)