Τραγωδία στα Τέμπη: Κατά τύχη δε συγκρούστηκε με τον Προαστιακό η μοιραία αμαξοστοιχία

Συγκυριακά δόθηκε προτεραιότητα στην εμπορική αμαξοστοιχία έναντι του συρμού του Προαστιακού, στον οποίο επέβαιναν 65 επιβάτες

5820627

Κατά τύχη αποφεύχθηκε μία ακόμα μεγαλύτερη τραγωδία στα Τέμπη με δεκάδες επιπλέον θύματα, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην πρωινή εκπομπή του Open.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντώνη Τσολνάρα, πίσω από την εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το επιβατικό τρένο στα Τέμπη, κινούμενος προς την Αθήνα, ακολουθούσε ένας συρμός του Προαστιακού με 65 επιβάτες. Η αμαξοστοιχία αυτή θα μπορούσε να βρίσκεται στη θέση της εμπορικής αμαξοστοιχίας και να ήταν αυτή που θα συγκρουόταν μετωπικά με το μοιραίο τρένο εκείνο το βράδυ. Ωστόσο, στον σταθμό των Νέων Πόρων επιλέχθηκε να ξεκινήσει πρώτα το εμπορικό τρένο, λόγω προτεραιότητας, και τελικά ήταν αυτό που ενεπλάκη στη σύγκρουση.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η προτεραιότητα στην εμπορική αμαξοστοιχία δόθηκε καθαρά συγκυριακά, επειδή υπήρξε καθυστέρηση του Προαστιακού από την πλευρά της Αθήνας προς τη Θεσσαλονίκη.

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ισν

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…