Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Ταϊβάν: Εκτροχιάστηκε τρένο μέσα σε τούνελ

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι τουλάχιστον 72 έχουν τραυματιστεί, αρκετοί σοβαρά, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής απολογισμό

AP21092150320281

Επιβατικός συρμός εκτροχιάστηκε μέσα σε τούνελ στο ανατολικό τμήμα της Ταϊβάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 36 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ άλλοι τουλάχιστον 72 έχουν τραυματιστεί, αρκετοί σοβαρά, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.

Ο συρμός, που εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό την Τάιτουνγκ, εκτροχιάστηκε μέσα σε στοά βόρεια της πόλης Χουάλιεν, με αποτέλεσμα ορισμένα από τα βαγόνια να προσκρούσουν στα τοιχώματα του τούνελ, ανέφερε το πυροσβεστικό σώμα της Ταϊβάν σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε νωρίτερα.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι τρεις που έχουν τραυματιστεί βαριά διακομίστηκαν ήδη σε νοσοκομείο και περίπου 20 πιο ελαφριά περιμένουν για να διακομιστούν σε νοσοκομεία για εξετάσεις, πάντα σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο τρένο επέβαιναν περίπου 350 άνθρωποι, κατά όσα έγιναν γνωστά. Η επιχείρηση έρευνας και βοήθειας συνεχίζεται.

Από 80 ως 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα τέσσερα πρώτα βαγόνια, ενώ τα βαγόνια από το πέμπτο ως και το όγδοο έχουν «παραμορφωθεί» και είναι δύσκολη η πρόσβαση στο εσωτερικό τους.

Σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων CNA, αυτοκίνητο που «δεν είχε σταθμευθεί σωστά» πιστεύεται ότι κύλησε στις σιδηροτροχιές. Το πυροσβεστικό σώμα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφικό στιγμιότυπο που εικονίζει τα διαλυμένα συντρίμμια του οχήματος πλάι σε τμήμα του εκτροχιασμένου συρμού.

«Το τρένο μας συγκρούστηκε με αυτοκίνητο», ακούγεται να λέει άνδρας σε βίντεο που μεταδόθηκε από τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊβάν. «Το αυτοκίνητο έπεσε» στις σιδηροτροχιές από ανισόπεδο κόμβο, πρόσθεσε.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε την πρώτη ημέρα εορταστικού τριημέρου στην Ταϊβάν.

Οι ορεινές ανατολικές ακτές της νήσου αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Το 2018, δεκαοκτώ άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 175 είχαν τραυματιστεί όταν επιβατικός συρμός εκτροχιάστηκε στη βορειοανατολική Ταϊβάν. Επρόκειτο για το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα των τελευταίων τριών δεκαετιών στη χώρα.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό