Newsroom

Newsroom

Τους κράζει ακόμη και η ΔΑΚΕ: Εμβολιάστηκαν φίλοι του διοικητή του Σωτηρία

Tα περιστατικά έχουν προκαλέσει ενδοκυβερνητικές τριβές.

5212895

Μεγάλες αντιδράσεις προκαλεί η απαράδεκτη στάση των κυβερνητικών στελεχών και λοιπών «παρατρεχάμενων» που συρρέουν στα νοσοκομεία προκειμένου να προηγηθούν στους εμβολιασμούς από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Μετά την καταγγελία της ΟΕΝΓΕ για ακύρωση του προγραμματισμένου εμβολιασμού δεκάδων υγειονομικών, ώστε να προηγηθούν διάφορα άγνωστα κυβερνητικά στελέχη που παρήλασαν από τα νοσοκομεία, ήρθε το άρθρο του Politico με το οποίο οι ντροπιαστικές ενέργειες των στελεχών της κυβέρνησης έγιναν γνωστές… παγκοσμίως.

Σήμερα μάλιστα, σύμφωνα με την efsyn.gr, ακόμη και η συνδικαλιστική οργάνωση της ΝΔ στο νοσοκομείο Σωτηρία καταγγέλλει τη στάση των στελεχών της κυβέρνησης και όχι μόνο, αφού, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ΔΑΚΕ τονίζει ότι εμβολιάστηκαν ακόμη και φίλοι του διοικητή.

«Η κυβέρνηση κατέφυγε στο προσφιλές αφήγημά της περί λαϊκισμού, ενώ επιστράτευσε το ανεκδιήγητο επιχείρημα πως οι μανδαρίνοι της έπρεπε να εμβολιαστούν για να… εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους.

Μόνο που η ρητορική της δεν πείθει ούτε καν τους γιατρούς που ανήκουν στη Ν.Δ.: η ΔΑΚΕ του νοσοκομείου κατήγγειλε το γεγονός, προσθέτοντας ότι εμβολιάστηκαν μέχρι και φίλοι του διοικητή! Γιατροί του νοσοκομείου καταγγέλλουν στην «Εφ.Συν.» ότι ο εμβολιασμός γίνεται με μέσον (!), δεν προηγούνται όσοι έρχονται σε επαφή με τον Covid, εμβολιάζονται άνθρωποι που είναι μακριά από τον ιό ή νέοι σε ηλικία», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Πελώνη: Εδώ κλείνει η λίστα

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, τα περιστατικά έχουν προκαλέσει ενδοκυβερνητικές τριβές.

Η αναπληρωματική κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μάλιστα δήλωσε νωρίτερα ότι μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί 66 στελέχη της κυβέρνησης. Δήλωσε επίσης πως η λίστα τελειώνει εδώ, παρά το γεγονός ότι η πρόβλεψη αφορούσε τον εμβολιασμό 128 κυβερνητικών στελεχών. 

Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκρόσωπος κ. Αριστοτελία Πελώνη στον ραδιοφωνικό σταθμό των «Παραπολιτικών» «ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα».

«Από εκεί και πέρα υπήρξε μια λίστα που αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης. Μέχρι χθες εμβολιάστηκαν 66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από τους 128 που επρόκειτο να εμβολιαστούν και εδώ κλείνει η λίστα», συμπλήρωσε η ίδια.

Από τη δήλωση λοιπόν, φαίνεται πως η κυβέρνηση είχε προαποφασίσει να προηγηθούν 128 στελέχη της στους εμβολιασμούς, με τον πρωθυπουργό να αντιδρά ως συνήθως καθυστερημένα και λόγω της πίεσης που ασκήθηκε από την κοινωνία και τα ΜΜΕ.