Newsroom

Newsroom

Τουρκική πρόκληση εν όψει ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ

Σε νέα προκλητική ενέργεια έναντι της Κύπρου προχώρησε η Άγκυρα εν όψει των ερευνών για υδρογονάνθρακες στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ.

5909a7c11dc524fe428b47de

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη Φεριντούν Σινιρλίογλου προς τον διεθνή οργανισμό, καταγγέλλεται ως «προκλητική» η ενέργεια της κυπριακής κυβέρνησης να παραχωρήσει άδεια για έρευνες στο τεμάχιο 6, με τον ισχυρισμό πως μέρος του βρίσκεται εντός των ορίων της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ Κορνήλιος Κορνηλίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως τα όσα αναφέρονται στην επιστολή «είναι μια επανάληψη της πάγιας θέσης της Τουρκίας, την οποία βεβαίως απορρίπτουμε».

Προ ημερών η κυπριακή κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας «θα υλοποιηθούν με βάση το συμφωνημένο πρόγραμμα» που έχει υπογραφεί μεταξύ του κράτους και των εταιρειών που έχουν αδειοδοτηθεί στην ΑΟΖ της Κυπρου.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος προέβη στη σχετική δήλωση με αφορμή δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία φαίνεται να μεθοδεύεται νέα διάσκεψη για το Κυπριακό πριν από το τέλος Ιουλίου για να «παγώσουν» οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επαναλαμβάνει με έμφαση πως ο εν εξελίξει διάλογος για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος «δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να επηρεάσει την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…