Τουρκία: Επιμένουν σε συγκεντρώσεις στην πλατεία Ταξίμ παρά την απαγόρευση

Χιλιάδες κόσμου αναμένεται να αψηφήσουν την απαγόρευση της τουρκικής κυβέρνησης να γίνουν συγκεντρώσεις στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για…

may day

Χιλιάδες κόσμου αναμένεται να αψηφήσουν την απαγόρευση της τουρκικής κυβέρνησης να γίνουν συγκεντρώσεις στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για την Πρωτομαγιά.

Ορισμένα συνδικάτα έχουν διαμηνύσει ότι θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην πλατεία, ενώ σωματεία και ομάδες πολιτών δηλώσαν σήμερα πως θα αψηφήσουν “μία παράλογη, παράνομη απαγόρευση”.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, κ. Ερντογάν προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχτεί καμία διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ, γι’ αυτό η κυβέρνηση έχει αντιπροτείνει εναλλακτικά μέρη για τις συγκεντρώσεις, σε πιο απομακρυσμένες περιοχές, προσφέροντας μάλιστα δωρεάν μεταφορά και ταυτόχρονα περιορίζοντας τη δυνατότητα μετάβασης στην πλατεία Ταξίμ.

Παράλληλά, τουρκικά μέσα αναφέρουν πως 40.000 αστυνομικοί, δεκάδες φορτηγά με κανόνια νερού και τεθωρακισμένα οχήματα θα αναπτυχθούν στην περιοχή για να εμποδίσουν την πρόσβαση στην πλατεία.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας απέρριψε την Τετάρτη αίτημα για τη διεξαγωγή διαδηλώσεων για την Πρωτομαγιά στην πλατεία Ταξίμ.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…