Newsroom

Newsroom

Τουρέ: Σκανδαλώδες το πέναλτι Σαμαρά

Ο άσος της Ακτής Ελεφαντοστού μίλησε στο “France football” για τον αποκλεισμό της ομάδας του από την Ελλάδα και στάθηκε στο…

toure 0

Ο άσος της Ακτής Ελεφαντοστού μίλησε στο “France football” για τον αποκλεισμό της ομάδας του από την Ελλάδα και στάθηκε στο πέναλτι που κέρδισε ο Σαμαράς το οποίο χαρακτήρισε ως σκάνδαλο.

“Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ την κατάσταση στα αποδυτήρια, μετά την ήττα από την Ελλάδα. Πολλοί συμπαίκτες μου έκλαιγαν, ειδικά κάποιοι πιο νέοι ήταν απαρηγόρητοι, συμπεριλαμβανομένου και του Σίο που ενεπλάκη στο μοιραίο πέναλτι. Ακόμα κι αν ήμουν καταρρακωμένος, προσπάθησα να τον ανεβάσω και να τον παρηγορήσω. Μετά από ένα τέτοιο… χτύπημα, δεν είναι εύκολο να συνέλθεις. Αναλύσαμε τι έγινε ξανά και ξανά, παρόλο που γνωρίζαμε ποιο είναι το τέλος. Ήμασταν λίγα δευτερόλεπτα από το όνειρο. Ήταν εκεί, τόσο κοντά! Ένοιωθα ήδη στην επόμενη φάση… Τελικά η γενιά αυτή έφτασε σε μία μεγάλη επιτυχία, μέχρι να έρθει ένα σκανδαλώδες πέναλτι να τα διαλύσει όλα.

Μέσα σε λίγες στιγμές, το όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη. Ήθελα απεγνωσμένα να καταλάβει ο διαιτητής την βουτιά του Σαμαρά. Για ακόμα μία φορά, όμως, η διαιτησία ηταν εναντίον μας. Με την Ιαπωνία δε μας δόθηκαν δύο πέναλτι, ενώ με την Ελλάδα… εφευρέθηκε ένα, που μας άφησε εκτός! Βέβαια, ποιος ασχολείται; Κανέναν δεν τον ενδιαφέρει αν αδικηθεί μία ομάδα από την Αφρική. Είναι ένα σκάνδαλο, που μας στερεί κάτι τεράστιο, όμως κανένας δεν μοιάζει να ασχολείται.

Δεν είμαι άνθρωπος που κρύβεται πίσω από δικαιολογίες. Κάναμε λάθη και η Ελλάδα το εκμεταλλεύτηκε. Είμαστε και εμείς ένοχοι, δεν έπρεπε να βάλουμε τους εαυτούς μας σε κίνδυνο σε ένα τόσο κομβικό σημείο. Το τελικό αποτέλεσμα, αντανακλά την εικόνα όσων έχει αντιμετωπίσει αυτή η γενιά. Όλο φτάναμε στην πηγή και δε πίναμε νερό. Ο αποκλεισμός αυτός θα με στοιχειώνει, ήθελα πολύ να προκριθούμε! Ποτέ δεν έδωσα κάτι λιγότερο από το 100%, αλλά δεν ήταν αρκετό τελικά. Υποφέρω σιωπηλά, θα το κρατήσω για τον εαυτό μου. Έχω αδειάσει εντελώς, ψυχικά και σωματικά. Όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα με έχουν εξαντλήσει.Τώρα θέλω να απομονωθώ λίγο.

Παρόλο που το Μουντιάλ ολοκληρώθηκε για εμάς με μία τεράστια αποτυχία, δεν πρέπει να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα. Αναπόφευκτα, υπάρχουν πράγματα εκτός αγωνιστικού χώρου, που δημιουργούν μία άσχημη εικόνα για την Αφρική. Κάποιοι έμοιαζαν σαν παιδάκια. Κάποια παιδιά από την Ευρώπη, δεν έχουν μεγαλώσει με τις αξίες της αλληλεγγύης και της συναδελφικότητας, όπως εμείς στην Αφρική. Εγώ θα μείνω αισιόδοξος, αν ένας μαύρος μπορεί να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ, τότε γιατί να μην κατακτήσει και μία ομάδα της Αφρικής το Μουντιάλ;”

Βανδή: Έξαλλη η δήμαρχος του Τσεσμέ καλεί το κοινό να μην την γιουχάρει – «Δεν μπορεί να κατεβάσει τη σημαία μας και την αφίσα του Ατατούρκ» (video)

InCollage 20240718 103916645

Βανδή: Έξαλλη η δήμαρχος του Τσεσμέ καλεί το κοινό να μην την γιουχάρει – «Δεν μπορεί να κατεβάσει τη σημαία μας και την αφίσα του Ατατούρκ» (video)

«Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης. Με ηρεμία, με ψυχραιμία»,…

«Πυρά» από την κυβέρνηση της Αργεντινής κατά του Λιονέλ Μέσι: «Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα ρατσιστικά σχόλια κατά της Γαλλίας!» (video)

mesi

«Πυρά» από την κυβέρνηση της Αργεντινής κατά του Λιονέλ Μέσι: «Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα ρατσιστικά σχόλια κατά της Γαλλίας!» (video)

Μπελάδες για την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής και τον Λιονέλ Μέσι λόγω των όσων συνέβησαν…