Τουλάχιστον 15 νεκροί από τις επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη (βίντεο-φωτος)

Δυο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην Κωσνταντινούπολη, με τις πληροφορίες να μιλούν για τουλάχιστον 15 νεκρούς και 38 τραυματίες

584c64091dc5240b7b8b461b

Δείτε ζωντανά εικόνα από την Κωνσταντινούπολη:


Οι δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν πριν λίγα λεπτά στην Κωνσταντινούπολη σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο της Μπεσίκτας, όπου δύο ώρες νωρίτερα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και τη Μπούρσασπορ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μία από τις δύο εκρήξεις σημειώθηκε στην πλατεία Ταξίμ. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

Όπως μεταδίδει το Reuters η μία από τις δύο εκρήξεις προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο, ενώ σύμφωνα με μάρτυρες μετά τις εκρήξεις ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Άντρας ζωσμένος με εκρηκτικά, τα πυροδότησε και προκάλεσε τη δεύτερη έκρηξη, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, ΣουλεΪμάν Σοϊλού. Ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στην περιοχή της έκρηξης, στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών οι τραυματίες από την διπλή έκρηξη έξω από το ποδοσφαιρικό στάδιο της Μπεσίκτας είναι αστυνομικοί.



«Ήταν σαν κόλαση. Οι φλόγες έφταναν μέχρι τον ουρανό. Έπινα τσάι στο καφέ δίπλα στο τζαμί», δήλωσε ο Ομέρ Γιλμάζ, που εργάζεται ως καθαριστής στο κοντινό τζαμί Ντολμά Μπαχτσέ.«Οι άνθρωποι έσκυψαν κάτω από τα τραπέζια, γυναίκες άρχισαν να κλαίνε. Οπαδοί ποδοσφαίρου έπιναν τσάι στην καφετέρια, ήταν φρικτά», δήλωσε στο Reuters.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, που εκφωνούσε ομιλία στην Εθνοσυνέλευση σε συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό, επιβεβαίωσε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα που στόχευε λεωφορείο που μετέφερε αστυνομικούς της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή γύρω από το στάδιο Vodafone Arena, της Μπεσίκτας. Στις εικόνες που προέβαλαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται ένα καμένο αυτοκίνητο και δύο εστίες φωτιάς στον δρόμο έξω από το στάδιο.

Σύμφωνα με το NTV, η έκρηξη σημειώθηκε ενώ είχαν αποχωρήσει από το στάδιο οι οπαδοί των ομάδων, τη στιγμή που οι αστυνομικοί έφευγαν από την περιοχή.




Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…