Newsroom

Newsroom

Γαλλία: Νέα υπόθεση ομηρίας στο Μονπελιέ – Νεκροί νωρίτερα 3 δράστες και 4 όμηροι (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Ένοπλη ληστεία βρίσκεται σε εξέλιξη στη νότια Γαλλία. Ένας άνδρας κρατά δύο ομήρους σε κοσμηματοπωλείο του Μονπελιέ, σύμφωνα με δικαστική…

1 174

Ένοπλη ληστεία βρίσκεται σε εξέλιξη στη νότια Γαλλία. Ένας άνδρας κρατά δύο ομήρους σε κοσμηματοπωλείο του Μονπελιέ, σύμφωνα με δικαστική πηγή. Tουλάχιστον τέσσερις όμηροι είναι νεκροί στο εβραϊκό σουπερμάρκετ στο ανατολικό Παρίσι. Νεκρός και ο δράστης της κατάστασης ομηρίας, Αμεντί Κουλιμπαλι. Νωρίτερα έπεσαν νεκροί και οι δράστες του μακελειού στη Charlie Hebdo, οι αδελφοί Κουασί, που είχαν  οχυρωθεί μέσα σε τυπογραφείο της πόλης Νταμαρτάν-αν-Γκελ, 30 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού.

19:15 Σύμφωνα με πληροφορίες διαφεύγει της σύλληψης η γυναίκα συνεργός, του δράστη της ομηρίας στο εβραϊκό παντοπωλείο

19:01: Για τέσσερις νεκρούς ομήρους κάνει λόγο το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο στο εβραϊκό παντοπωλείο. 

18:30 Νεκροί και οι 3 δράστες. Ελεύθεροι οι όμηροι

drastes 0

18:15 Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες τις επίθεσης του Charlie Hebdo που είχαν ταμπουρωθεί σε τυπογραφείο είναι νεκροί, μετά την επέμβαση της αστυνομίας.

18:05 Πυροβολισμοί ακούγονται και στο εβραϊκό παντοπωλείο. Πληροφορίες για ταυτόχρονη επιχείρηση της αστυνομίας και στα δύο σημεία ομηρείας

18:03 Πυροβολισμοί κι εκρήξεις ακούγονται από το τυπογραφείο στο Νταμαρτάν-αν-Γκιελ όπου κρατούν ομήρους οι αδελφοί Κουασί. Η Αστυνομία επιβεβαιώνει πως έχει ξεκινήσει η επιχείρησή της (επάνω φώτο).

16:45 Οι γαλλικές αρχές συνδέουν τα αδέλφια Κουασί με το ζευγάρι Κουλιμπαλί – Μπουμεντιέν κι ενδεχομένως τα 4 επεισόδια (Charlie Hebdo, Μοντρούζ, Νταμαρτάν Αν Γκελ και Πορτ-ντε-Βανσέν). Σύμφωνα με τη γαλλική αντιτρομοκρατική, ο Σερίφ Κουασί κι ο Αμεντί Κουλιμπαλί ήταν δύο από τα πρωτοπαλίκαρα του Τζαμέλ Μπεγκάλ που έχει ήδη καταδικαστεί για τρομοκρατία και προσυλητισμό. 

16:39 Ρεπόρτερ του Monde στην Πόρτ-ντε-Βανσέν αναφέρει πως η αποκλεισμένη περίμετρος γύρω από το παντοπωλείο έχει μεγαλώσει. Στους τηλεοπτικούς δέκτες φαίνονται οι ειδικές δυνάμεις της γαλλικής αστυνομίας που περιμένουν εντολή για να επέμβουν. Κλειστός ο εσωτερικός περιφερειακός του Παρισιού.

16:30 Διάχυτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο νεκρούς στο παντοπωλείο στην Πορτ-ντε-Βανσέν, ανάμεσα σε τουλάχιστον 6 νεκρούς.

16:22 Καθησυχαστικές είναι οι αρχές σχετικά με τη φήμη για ένοπλο άτομο στο Τροκαντερό, κοντά στον Πύργο του Άιφελ.

16:11 Συνεχείς είναι οι έλεγχοι έξω από τα πανεπιστήμια του Παρισιού όπου οι φοιτητές εισέρχονται κι εξέρχονται ένας ένας ώστε να επιδεικνύουν τη φοιτητική τους ταυτότητα. Ωστόσο, όπως αναφέρει στο koutipandoras.gr διδακτορική φοιτητής στη γαλλική πρωτεύουσα, στους δρόμους της πόλης δεν επικρατεί κανένας πανικός. Οι Παριζιάνοι φορούν και διαλαλούν το “je suis Charlie” και γεμίζουν τις πλατείες.

15:49 Αμεντί Κουλιμπαλί και Χαγιάτ Μπουμεντιέν ονομάζονται οι δύο ύποπτοι που φέρονται να κρατούν ομήρους στο παντοπωλείο της Πορτ-ντε-Βανσέν και κατηγορούνται για τη δολοφονία της αστυνομικού στο Μοντρούζ. Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ζητεί πληροφορίες κι έχει δώσει τις φωτογραφίες τους. Ο πρώτος είναι άνδρας και η δεύτερη γυναίκα.

untitled 1 834202b

15:24 Η γαλλική αστυνομία έχει περικυκλώσει κτήριο στην πόλη Νταμαρτάν Αν Γκελ, 35 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού, όπου οι δύο βασικοί ύποπτοι για το μακελειό στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo φέρονται να κρατούν έναν όμηρο. Την ίδια ώρα, ο ύποπτος για τη δολοφονία νεαρής αστυνομικού την Πέμπτη φέρεται να κρατεί ομήρους εντός εβραϊκού παντοπωλείου στο ανατολικό Παρίσι.

Το κατάστημα στην Πορτ-ντε-Βανσέν

thumb900 php9y9btp000 par8069646

11:35 Σε θρίλερ ομηρίας εξελίσσεται η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των αδελφών Κουασί, οι οποίοι θεωρούνται από την αστυνομία ύποπτοι για τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Οι ένοπλοι, αφού ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες, ταμπουρώθηκαν σε κτίριο εταιρείας στην κωμόπολη Νταμαρτέν-αν-Γκελ, βορειοδυτικά του Παρισιού όπου σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ κρατούν έναν όμηρο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Πάνω από το σημείο πετούν ελικόπτερα της αστυνομίας, ενώ τα σχολεία στην περιοχή έχουν κλείσει εσπευσμένα και οι κάτοικοι έχουν ενημερωθεί να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Υπάρχουν πληροφορίες για δύο νεκρούς και είκοσι τραυματίες κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών με τους δράστες, σύμφωνα με τη Le Parisien, αν και άλλα δίκτυα κάνουν λόγο για έναν νεκρό. Πάντως, επισήμως η εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας διαψεύδει τις πληροφορίες για νεκρό ή νεκρούς.

Παράλληλα, σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί ολόκληρη η Γαλλία, με το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι να κλείνει τους δύο από τους τέσσερις διαδρόμους του, χωρίς να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

kallianos4

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν για τα όσα καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

filaki

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

Ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενος αρνήθηκαν τα όσα καταλογίζονται σε βάρος τους

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…