Τότε και τώρα

Τότε, υπήρχε σιδηρά ομοφωνία από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τις μεγάλες εφημερίδες, την κρατική τηλεόραση, το κρατικό ραδιόφωνο

5e7e15ee825e631b9d41f6f2

Όλη μέρα άκουγες την προπαγάνδα της Χούντας, ενώ όλες οι ειδήσεις και οι εκπομπές υπηρετούσαν τη γραμμή που χάραζε ο χουντικός μηχανισμός (μη) πληροφόρησης. Έτσι έπρεπε οι πιο ανήσυχοι να ακούνε ξένους σταθμούς για να μαθαίνουν τι γίνεται στη χώρα τους.

Τώρα, υπάρχει πολυφωνία. Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, όπως και τα δημόσια, καθοδηγούνται από τη δεοντολογία. Η φωνή κανενός κόμματος δεν «πνίγεται» και δεν παραμορφώνεται. Ενώ κανένας κυβερνητικός μηχανισμός δεν τολμάει να δώσει γραμμή σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Η ισονομία στην προβολή όλων των απόψεων είναι συνταγματικά και πρακτικά κατοχυρωμένη.

Τότε, υπήρχε μια εμετική προβολή του πρωθυπουργού. Τον πρόβαλλαν ως σωτήρα, προστάτη της ασφάλειας του πολίτη, διώκτη του εγκλήματος, υπερασπιστή των συνόρων, της θρησκείας και της οικογένειας.

Μηδενική κριτική για τα έργα και τα λόγια του, για την πολιτική και τα μέτρα του. Ήταν μονίμως ο μόνος και πανάξιος πρωταγωνιστής της προπαγάνδας και των μέσων ενημέρωσης.

Τώρα, ο πρωθυπουργός δέχεται ακόμα και υπερβολική κριτική από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ για λάθη, παραλείψεις, λοβιτούρες, αρνητικές πολιτικές. Η κατακραυγή για τα σκόιλ ελικικού και η ανελέητη πολεμική από όλα τα μεγάλα ΜΜΕ, σε όποιο βαρόνο κι αν ανήκουν, είναι το τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όπως, στον αντίποδα, και η τεράστια προβολή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική κρίση.

Τότε, όλοι οι διορισμένοι σε δημόσιες θέσεις, οι διοικητές οργανισμών και νοσοκομείων, ήταν άνθρωποι της Χούντας. Στη Χούντα έδιναν λογαριασμό, τη Χούντα υπηρετούσαν και όχι το κοινωνικό σύνολο. Η αξιοκρατία είχε εξαφανιστεί και στη θέση της είχε αναδειχτεί η άθλια επιβράβευση με δημόσια αξιώματα ανθρώπων που διακρίνονταν για τυφλή υπακοή και αδίστακτη εξυπηρέτηση της χουντικής συμμορίας.

Τώρα, η αξιοκρατία έχει αποκατασταθεί πλήρως. Σε όλες τις δημόσιες θέσεις ευθύνης διορίζονται οι άριστοι, με βάση το βιογραφικό και όχι τις κομματικές τους προτιμήσεις.

Στην ΕΥΠ, στο Μαξίμου, στα δημόσια ΜΜΕ, στα νοσοκομεία, η αρχή αυτή εφαρμόζεται χωρίς καμιά παραχώρηση στον κομματισμό, στο νεποτισμό, στη διαφθορά που γεννάει η πελατειακή σχέση και η ανταλλαγή «εξυπηρετήσεων».

Τότε είχαμε Χούντα, με πρωθυπουργό τον Παπαδόπουλο. Τώρα έχουμε Νέα Δημοκρατία, με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη.

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…