Τώρα θυμήθηκε ο Άδωνης τον συνωστισμό…

Το καμπανάκι για την αύξηση κρουσμάτων στην Αττική είχε χτυπήσει εδώ και πολλές ημέρες, αλλά στην κυβέρνηση που πηγαίνουν με το δόγμα «βλέποντας και κάνοντας», πρώτα άνοιξαν την αγορά  και μετά «Κοκκίνησαν» την Αττική...    

Στην Αττική δεν επιτρέπεται να μπεις σε κατάστημα χωρίς ραντεβού, υπογράμμισε σήμερα το πρωί, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Επισήμανε δε πως «ο λόγος που ελήφθησαν τα νέα μετρά για τις αγορές στα καταστήματα στις κόκκινες περιοχές, όπως η Αττική, είναι για να σταματήσουν οι εικόνες συνωστισμού στους εμπορικούς δρόμους».

Ο Άδωνης Γεωργιάδης προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να καλύψει  την κυβερνητική αστοχία,  καθώς ήταν δεδομένο πώς μετά από σχεδόν 90 ημέρες εγκλεισμού οι πολίτες θα δημιουργούσαν προβλήματα συνωστισμού στα καταστήματα, αλλά η κυβέρνηση προχώρησε κανονικά στο άνοιγμα της αγοράς χωρίς σχέδιο. Στην συνέχεια μάλιστα προσπάθησε να καλύψει και την θέση του σημειώνοντας  ότι το υπουργείο είχε ζητήσει να λειτουργήσουν με τη μέθοδο τού ραντεβού, αλλά αυτό δεν έγινε δεκτό από την επιτροπή. 

 Η νέα «πατέντα» για τα κοσμηματοπωλεία

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ακόμη ότι τα κοσμηματοπωλεία -με βάση την εισήγηση των ειδικών- θα λειτουργούν με την μέθοδο παράδοσης εκτός καταστήματος, αγνοώντας ότι έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος κλοπής.  Προσέθεσε ότι θα θέσει το θέμα για τα κοσμηματοπωλεία την επόμενη Παρασκευή.

 Μετά το… πεντικιούρ, τα νυφικά

Ο υπουργός προανήγγειλε ειδική ρύθμιση για τα καταστήματα νυφικών, λέγοντας ότι θα συνομιλήσει με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλιδη ώστε να δοθεί η δυνατότητα αύξησης των ωρών σε τέσσερις, από δυο, για τα συγκεκριμένα καταστήματα.

 
Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι την πρώτη εβδομάδα του ανοίγματος η αγορά πήγε παρά πολύ καλά, και μάλιστα ο τζίρος παρουσίασε αύξηση 57% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.