Newsroom

Newsroom

Τον ξυλοκόπησαν αστυνομικοί μέχρι θανάτου

Μεγάλο σκάνδαλο προκάλεσαν σήμερα στο Βέλγιο οι εικόνες ξυλοδαρμού ενός νεαρού σε αστυνομικό τμήμα της Αμβέρσας, που οδήγησε στο θάνατό…

Μεγάλο σκάνδαλο προκάλεσαν σήμερα στο Βέλγιο οι εικόνες ξυλοδαρμού ενός νεαρού σε αστυνομικό τμήμα της Αμβέρσας, που οδήγησε στο θάνατό του το 2010 και μεταδόθηκαν από τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας.Σε ένα ρεπορτάζ 50 λεπτών που μεταδόθηκε χθες το βράδυ, από την εκπομπή “Πανόραμα” του δημόσιου δικτύου VRT παρουσιάστηκαν οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του 26χρονου Τζόναθαν Τζέικομπ στις 6 Ιανουαρίου του 2010.

Δείτε το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου VRT της εκπομπής Πανόραμα http://www.deredactie.be

Όπως παρουσιάζει το ρεπορτάζ εκείνο το πρωί ο νεαρός άνδρας, λάτρης του μπόντι-μπίλντινγκ που είχε αναπτύξει εξάρτηση από τις αμφεταμίνες και βρισκόταν εμφανώς σε στέρηση, ζήτησε βοήθεια από αστυνομική περίπολο στη μέση ενός δρόμου της Αμβέρσας.

Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα. Μόλις μεταφέρθηκε εκεί, ο νεαρός άνδρας αρνήθηκε να εγκλειστεί σε δωμάτιο ασφαλείας και άρχισε να εκνευρίζεται, τραυματίζοντας ελαφρώς έναν αστυνομικό. Οι υπεύθυνοι του ψυχιατρικού ιδρύματος αρνήθηκαν να τον αναλάβουν κρίνοντάς τον υπερβολικά βίαιο και οι αστυνομικοί ξαναμετέφεραν τον νεαρό άνδρα, ο οποίος είχε γδυθεί τελείως, στο αστυνομικό τμήμα του Μόρτσελ, στην περιφέρεια της Αμβέρσας, όπου τον έκλεισαν σε κελί απομόνωσης 3,5 τετραγωνικών μέτρων. Σύμφωνα με το VRT, οι αστυνομικοί πήραν εντολή από δικαστικό λειτουργό της εισαγγελίας να θέσουν υπό έλεγχο τον άνδρα ώστε ένας γιατρός να μπορέσει να του χορηγήσει ηρεμιστική ένεση.

Οι αστυνομικοί του τμήματος ζήτησαν ενισχύσεις από την ειδική μονάδα επέμβασης της αστυνομίας της Αμβέρσας, τα μέλη της οποίας είναι γνωστά και ως “Ράμπο”. Έξι αστυνομικοί με κράνη, ρόπαλα και ασπίδες, πέταξαν βομβίδα κρότου μέσα στο πολύ μικρό κελί και εφόρμησαν κατά του νεαρού, πιέζοντάς τον με το βάρος τους για περίπου δύο λεπτά για να του βάλουν χειροπέδες. Ο ένας από τους αστυνομικούς τον γρονθοκόπησε πέντε φορές, προτού ένας γιατρός του χορηγήσει ένεση με ηρεμιστικό, σύμφωνα με τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες μεταδόθηκαν από το VRT.

Οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τότε ότι ο νεαρός άνδρας δεν κουνιόταν πια. Ο γιατρός διαπίστωσε ότι η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπάει και οι προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν αποδείχθηκαν μάταιες. Η νεκροψία που έγινε στη συνέχεια έδειξε ότι ο 26χρονος πέθανε από εσωτερική αιμορραγία, η οποία προκλήθηκε από τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας.

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

via 252863 212661 type13262

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

Απαράδεκτος 44χρονος στη Χερσόνησο της Κρήτης άσκησε βία στη γυναίκα του και τα παιδιά του