Newsroom

Newsroom

Τον "τυποκτόνο" νόμο επανεξετάζει ο Παρασκευόπουλος

Πως μελετά το λεγόμενο «τυποκτόνο» νόμο με προοπτική νομοθετικής παρέμβασης, είπε ο Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών. Πρόκειται για το νομικό πλαίσιο γνωστό και ως «τυποκτόνος νόμος Βενιζέλου

paraskeuopoulos

Πως μελετά το λεγόμενο «τυποκτόνο» νόμο με προοπτική νομοθετικής παρέμβασης, είπε ο Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών. Πρόκειται για το νομικό πλαίσιο γνωστό και ως «τυποκτόνος νόμος Βενιζέλου», βάσει του οποίου καταγγελλόμενοι στον Τύπο έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα αγωγών με στόχο τη φίμωση των δημοσιογράφων. 

Από το δημοσίευμα της Εφ.Συν. προκύπτει πως ο υπουργός Δικαιοσύνης αναγνωρίζει τον προβληματικό χαρακτήρα του νόμου και σκοπεύει να διερευνήσει τα περιθώρια αλλαγής του ή ακόμα και κατάργησής του. 

Πρόκειται για το νόμο 1178/1981 του οποίου μία αυστηρότατη διάταξη επαυξήθηκε με τον νόμο 2243/30 του 1994, όταν ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν μέλος της νομοπαρασκευαστικής ομάδας της τότε κυβέρνησης υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου. 

Βάσει αυτού του νόμου, το HOT DOC κι ο εκδότης του Κώστας Βαξεβάνης έχει δεχθεί δεκάδες μηνύσεων και αγωγών από δημόσια πρόσωπα τα οποία αντί να απαντήσουν με σαφήνεια στα τεκμηριωμένα ρεπορτάζ, χρησιμοποίησαν τον τυποκτόνο νόμο Βενιζέλου με σκοπό να εξαντλήσουν οικονομικά το Μέσο και τελικά να το φιμώσουν. 

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…