Newsroom

Newsroom

Τον έσφαξαν για μία βιντεοκάμερα

Φρικτό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας. Ενας 44χρονος, ο οποίος τα χαράματα συνόδευε την ετοιμόγεννη σύζυγό τους προς το μαιευτήριο,…

video

Φρικτό έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας. Ενας 44χρονος, ο οποίος τα χαράματα συνόδευε την ετοιμόγεννη σύζυγό τους προς το μαιευτήριο, έγινε στόχος ληστείας για τη βιντεοκάμερα που κρατούσε στα χέρια του. Αγνωστοι τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου.
Συγκέντρωση στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, στο σημείο που διαπράχθηκε σήμερα το πρωί η δολοφονία του 44χρονου πραγματοποίησαν στις πέντε το απόγευμα κάτοικοι της περιοχής.Η εν λόγω οδός έκλεισε από το ύψος της Ηπείρου.
Το έγκλημα σημειώθηκε προκειμένου να του αρπάξουν την βιντεοκάμερα που κρατούσε στα χέρια του, με την οποία είχε σκοπό να βιντεοσκοπήσει την γέννηση του παιδιού του.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 5, στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητό του για να μεταφέρει στο μαιευτήριο την ετοιμόγεννη γυναίκα του, που θα έφερνε στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 44χρονος βγήκε από το σπίτι του στην οδό Ηπείρου και πήγαινε σε πάρκινκ στην οδού Ιουλιανού, που είχε το αυτοκίνητό του, όταν δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα.

Οι δράστες τον τραυμάτισαν με μαχαίρι τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη, στα χέρια και στο λαιμό, επειδή αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, του άρπαξαν μία κάμερα και εξαφανίστηκαν.

Η γυναίκα του και η μητέρα της που τον περίμεναν στο διαμέρισμα, είδαν ότι άργησε να εμφανιστεί, κατέβηκαν να τον περιμένουν στον δρόμο και εκεί τον βρήκαν νεκρό.

Οι δύο γυναίκες υπέστησαν ισχυρό σοκ, ενώ γείτονες κάλεσαν ασθενοφόρο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί, οι δράστες ήταν τρία άτομα, πιθανόν αλλοδαποί.

Πεταλωτής: «Ανατριχιαστικό συμβάν»

«Ανατριχιαστικό συμβάν» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, τη δολοφονία. Επεσήμανε ότι για το κέντρο της Αθήνας γίνονται, υπό τον πρωθυπουργό συντονισμένες προσπάθειες, για την αναβάθμισή του και χαρακτήρισε «άδικο και μονομερές» να επιρρίπτεται η ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην έλλειψη αστυνόμευσης. «Είναι ευρύτερο ζήτημα πολιτισμικό, οικιστικό και κοινωνικό», τόνισε.

Παπουτσής: «Συνεργασία για εξασφάλιση μεγαλύτερης δυνατής ασφάλειας»

Η αλήθεια είναι ότι οι αστυνομικές δυνάμεις στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυσχερειών καταβάλλουν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την προστασία των πολιτών, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής. «Απαιτείται η συνεργασία του συνόλου της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των πολιτών. Απαιτείται η συνεργασία του συνόλου της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την προστασία και την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας. Η εγκληματικότητα στο κέντρο μειώνεται, αυξάνεται όμως στην υπόλοιπη χώρα κυρίως η μικροεγκληματικότητα, που σε κάθε περίπτωση δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. Είμαστε αποφασισμένοι να ενθαρρύνουμε το Δήμαρχο Αθηναίων και να συνεργαστούμε με τις υπηρεσίες του καθώς και τους συναρμόδιους φορείς για την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών», ανέφερε.

Μιχελάκης: «Έλλειμμα σχεδιασμού»

Δυστυχώς τέτοια περιστατικά ολοένα και πληθαίνουν καθώς η εγκληματικότητα παραμονεύει παντού, δήλωσε για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης. «Έχουμε καταγγείλει την εικόνα διάλυσης του Υπουργείου που θέλει να λέγεται Προστασίας του Πολίτη» δήλωσε, ενώ έκανε λόγο για έλλειμμα οργανωμένου σχεδίου που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο το οργανωμένο έγκλημα αλλά και αυτό που παραμονεύει σε κάθε γειτονιά και μπορεί να είναι απειλή για τον καθένα μας.« Αντίθετα στην έλλειψη σχεδίου περισσεύει ο κομματισμός»,τόνισε.

Σοφιανός: «Μέτρα βελτίωσης της ζωής των κατοίκων»

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και του δημοτικού συμβουλίου Αθήνα, δήλωσε για την δολοφονία: «Εκφράζουμε την οδύνη και τον αποτροπιασμό μας για τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου στην Αθήνα. Αντί η κυβέρνηση να ενισχύει συνεχώς τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που στρέφονται κατά του λαού και του κινήματος, πρέπει να πάρει επειγόντως μέτρα προστασίας της λαϊκής οικογένειας, που δοκιμάζεται και από την όξυνση μιας πολύμορφης εγκληματικότητας των διάφορων κυκλωμάτων ληστειών, ναρκωτικών, πορνείας, εκμετάλλευσης των μεταναστών -και όχι μόνο- στο κέντρο της Αθήνας και στις συνοικίες. Δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η δημοτική αρχή, σημερινή και χθεσινή, που δεν έχουν πάρει μέτρα βελτίωσης της ζωής των κατοίκων, Ελλήνων και μεταναστών».

Καρατζαφέρης: «Ηρωισμός να ζεις σε κάποιες περιοχές της Αθήνα»

Σχολιάζοντας ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, την τραγική είδηση της δολοφονίας του 44χρονου, δήλωσε τα εξής:

«Είναι ηρωισμός να ζεις σε κάποιες περιοχές της Αθήνας πόσο μάλλον να έχεις την απαίτηση να μπορείς να κυκλοφορήσεις νύχτα. Εκεί καταντήσαμε τη ζωή μας, και κανείς δεν συγκινείται.Αυτή είναι η Αθήνα σήμερα, αυτή είναι η Ελλάδα και κανείς δεν συγκινείται.Θα δείτε, όταν η αστυνομία αποκαλύψει το έγκλημα, ποιοι το έκαναν.Και κάποια στιγμή να μην φοβόμαστε να λέμε ποιοι τα έκαναν τα εγκλήματα, ποιοι σκότωσαν τους αστυνομικούς.Κάποια στιγμή, να απαλλαγούμε από όλους αυτούς για να σώσουμε τον Έλληνα πολίτη».

Καμίνης: «Δεν είναι μια περίπτωση απλής παραβατικότητας»

«Ο σημερινός φόνος δεν είναι μια περίπτωση απλής παραβατικότητας. Είναι εκδήλωση εγκληματικότητας που δεν είναι ανεκτή με κανέναν τρόπο. Απαιτείται πολύ προσπάθεια από την Ελληνική Αστυνομία για να ελεγχθεί η κατάσταση. Έχω δηλώσει κατ’ επανάληψη τη διαθεσιμότητα και τη βούληση του Δήμου να συνεργαστεί σε καθημερινή βάση με την Ελληνική Αστυνομία, στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης σε μικτές περιπολίες και το βράδυ. Προ μηνός, είχα την ευκαιρία να επαναλάβω τη διαθεσιμότητα του Δήμου καθώς και τη βούληση του να συνεργαστεί με την Ελληνική Αστυνομία, σε σύσκεψη που διεξήχθη παρουσία των συναρμόδιων υπουργών και υπό την προεδρία του πρωθυπουργού», δήλωσε ο δήμαρχος Αθναίων, Γιώργος Καμίνης.
http://www.ethnos.gr

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…