Το ξέσπασμα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι μάθημα ζωής κατά της βίας-«Υπάρχει κάποιος να μας πει γιατί αυτό το μίσος, να μας πει πού βαδίζει η ανθρωπότητα;»

Ο Ομπράντοβιτς συγκλόνισε με την ομιλία του για τον φανατισμό στα γήπεδα.

obradovic

Για μια ακόμη φορά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, παραδίδει μαθήματα και αυτή την φορά όχι στο παρκέ. Ο πολυνίκης προπονητής της euroleague έδωσε μαθήματα πολιτισμού και  ξέσπασε για την αγριότητα στον αθλητισμό

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με αφορμή  τα όσα γίνονται στους τελικούς της Αδριατικής λίγκας ανάμεσα στην Παρτιζάν και τον Ερυθρό Αστέρα είπε: «Πριν από 10 μέρες έβλεπα τον αγώνα στο ΝΒΑ, του Νίκολα Γιόκιτς γιατί όλοι τον αγαπάμε. Απόλαυσα αυτό το ματς και μετά βρήκα ένα κανάλι όπου ήταν τα παιχνίδια του 1987. Τελικοί Ερυθρός Αστέρας Παρτιζάν. Ένας αγώνας στη Χάλα Σπορτίβα και ένας αγώνα στην Χάλα Πιονίρ!

Ήμουν παίκτης τότε και στα δύο ματς υπήρχαν οπαδοί και των δύο ομάδων. Ήταν και στα δύο ματς μισοί μισοί και τραγουδούσαν «ο τίτλος για το Βελιγράδι». Μαζί! Με εξαιρετική συμπεριφορά και αναρωτιέμαι, τι στο καλό απογίναμε; Τι έγινε τώρα το 2023 και έχουμε τέτοιες συμπεριφορές; Τι συνέβη;

Υπάρχουν κάποιοι ειδικοί να μας εξηγήσουν πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Που πηγαίνουμε ως κοινωνία! Σήμερα έβλεπα ένα παιδί στο δρόμο με τους γονείς του και έδειχνε το μεσαίο δάχτυλο στο πούλμαν μας και έφτυνε. Η μητέρα του γελούσε. Θα ήθελα πάρα πολύ να μην υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις σε καμία στιγμή στο γήπεδο μας.

Εκλιπαρώ τους οπαδούς μας να δείξουν καλή συμπεριφορά και να παίξουμε μπάσκετ. Οι παίκτες της Παρτιζάν και του Αστέρα το αξίζουν. Τους εκλιπαρώ. Κι εσείς έχετε στυλό και πρέπει να γράψετε και όταν ρωτάτε, πρέπει να ρωτάτε τι γίνεται στα δύο γήπεδα. Ο κομισάριος του αγώνα έγραψε όλα όσα έγιναν.

Στα πρώτα δύο ματς στο γήπεδό μας, δύο κέρματα και ένας αναπτήρας έπεσαν στο παρκέ. Γράφτηκε στο φύλλο αγώνα, ελπίζω πως θα συμβεί αυτό και για τα δύο ματς στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα. Εκλιπαρώ τον κόσμο της Παρτιζάν και πάλι διότι επαναλαμβάνω, ότι οι παίκτες της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα, δικαιούνται ένα ματς που όλοι θα μιλούν για το μπάσκετ».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…