Το θέατρο του παραλόγου: Ο Κανάκης λογοκριτής της χούντας και ο Πορτοσάλτε… υπό διωγμό

Θίχτηκε από το χθεσινό Ράδιο Αρβύλα - Δείτε το βίντεο

πορτοσάλτε

Το χθεσινό ξέσπασμα του Αντώνη Κανάκη στο Ράδιο Αρβύλα ήταν αναμενόμενο ότι θα ενοχλούσε αρκετούς – ήδη χθες το βράδυ ο Άδωνης Γεωργιάδης έσπευσε να αποδοκιμάσει τον παρουσιαστή της εκπομπής, και μάλλον σήμερα θα πρέπει να περιμένουμε ένα “κύμα” παρόμοιων αντιδράσεων.

Φυσικά, από αυτό το κύμα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Άρης Πορτοσάλτε, που το πρωί αναφέρθηκε στις “σατιρικές εκπομπές” (έτσι, γενικά), σχολιάζοντας: “δε χρειάζεται οι σατιρικές εκπομπές να γίνονται προπαγανδιστές μίσους  και στοχοποίησης. Οι δημοσιογράφοι κάνουν μια δουλειά. Κάποιοι εξ ημών κάνουν τη δουλειά του ρεπόρτερ, κάποιοι από μας τολμούμε να πούμε τη γνώμη μας. Αυτήν τη γνώμη δε χρειάζεται να την αγοράσει κάποιος. Λέμε γνώμη, δε διαμορφώνουμε γεγονότα.

Η γνώμη όμως δεν μπορεί να ποινικοποιείται και δεν μπορεί να στοχοποιείται. Αυτή τη στιγμή όλο αυτό που βλέπω σε κάποια σατιρική εκπομπή είναι σαν τον λογοκριτή της χούντας. Ζαλοκώστα μου θυμίζει. Γιατί θα πρέπει να υποβάλω εγώ κάθε πρωί σε κάποιον από τους παρουσιαστές το τι θα πω για να πάρω την έγκρισή του αν πρέπει να το πω. Είναι κήρυγμα μίσους αυτό. Αυτό πρέπει να το κόψουμε γιατί δε θα μας βγάλει σε καλό”.

Με άλλα λόγια, ο Αντωνης Κανάκης είναι λογοκριτής της χούντας και ο Άρης Πορτοσάλτε είναι ένας μάχιμος δημοσιογράφος που τον φιμώνουν. Ή κάπως έτσι.

Δείτε το… παράπονο του Άρη Πορτοσάλτε (από το 12:00 και μετά):

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…