Newsroom

Newsroom

Το «σχέδιο του Κατάρ»: Και 3η χώρα αναμεμειγμένη στο σκάνδαλο Qatargate

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Il Fatto Quotidiano, η Μαυριτανία είναι η τρίτη χώρα που μπορεί να εμπλέκεται στο σκάνδαλο. Το σκάνδαλο, ονομάζεται πλέον συνοπτικά Qatargate, από το όνομα του κύριου έθνους που εμπλέκεται, αλλά η προσοχή φέρεται να στρέφεται πλέον και σε άλλες χώρες.

AP22347565963013

Σε «ντόμινο αποκαλύψεων» επιδίδεται ο ευρωπαϊκός Τύπος σχετικά με τη δαιδαλώδη υπόθεση του Qatargate. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Il Fatto Quotidiano, η Μαυριτανία είναι η τρίτη χώρα που μπορεί να εμπλέκεται στο σκάνδαλο.

Σημειώνεται πως αύριο Πέμπτη (22/12) θα πραγματοποιηθεί η (πολύ) αναμενόμενη απολογία της Εύας Καϊλή, όπου και θα αποφασιστεί εάν θα προφυλακιστεί.

Το «σχέδιο του Κατάρ»

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις: Πρώην βοηθός του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι περιγράφοντας το «σχέδιο του Κατάρ» στους εισαγγελείς, είπε πως υπήρχε επίσης συμφωνία με τη Μαυριτανία, παρόμοια με αυτή με το Κατάρ και το Μαρόκο.

Λίγο νωρίτερα, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, αποκάλυψε, σύμφωνα με την La Repubblica, τρεις ακόμα ευρωβουλευτές που έχουν ανάμειξη στο σκάνδαλο. Παράλληλα, πρώην βοηθός του, φέρεται να μίλησε για μία ακόμη ΜΚΟ αποκαλύπτοντας τον ύποπτο ρόλο και μίας τρίτης χώρας, εκτός από το Κατάρ και το Μαρόκο, της Μαυριτανίας.

Διαβάστε περισσότερα: Άρχισε να «κελαηδάει» ο Παντσέρι – Τα νέα πρόσωπα στο «κάδρο» του Qatargate

Στο ίδιο δημοσίευμα η Il Fatto Quotidiano αποκαλύπτει την κατάθεση του Παντσέρι, σύμφωνα με την οποία υπήρχε επίσης συμφωνία με τη Μαυριτανία, παρόμοια με αυτή με το Κατάρ και το Μαρόκο:

Σύμφωνα με το άρθρο της Il Fatto Quotidiano, ο Παντσέρι είπε τα εξής:

«Νοίκιασα το διαμέρισμά μου στον πρεσβευτή και αυτό αντιστοιχούσε σε: 1.500 ευρώ συν 300 ευρώ έξοδα. Ο Παντσέρι πήρε 25 χιλιάδες μετρητά. Ακόμα και στη Μαυριτανία έχουν πρόβλημα με την εικόνα τους. Προσέλαβαν τον Παντσέρι για να πάρουν συμβουλές για το τι να κάνουν. Πήγαμε στην πρεσβεία της Μαυριτανίας πριν από μια εβδομάδα και συναντήσαμε τον πρεσβευτή τους και τον Σαουδάραβα που ήθελε πληροφορίες για όσα λέγονται στο κοινοβούλιο της χώρας τους».

giorgi il

Ο ρόλος της Μαυριτανίας εμφανίζεται επίσης στην έρευνα των Βρυξελλών για τα κεφάλαια που κατέβαλαν ορισμένες ξένες χώρες για να επιτύχουν ευνοϊκή μεταχείριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το σκάνδαλο, ονομάζεται πλέον συνοπτικά Qatargate, από το όνομα του κύριου έθνους που εμπλέκεται, αλλά η προσοχή φέρεται να στρέφεται πλέον και σε άλλες χώρες.

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…