ΔΧ

Δημήτρης Χατζηνικόλας

Το πολιτικό ρεπορτάζ μαδά τη μαργαρίτα των εκλογών

Το μείζον ερώτημα είναι αν θα επιλέξει τη διαφυγή διά της κάλπης ώστε αν επανεκλεγεί είτε να φρενάρει τα επερχόμενα είτε να τα αντιμετωπίσει από άλλη αφετηρία προφανώς και πιο ευνοϊκή για τον ίδιο

flowers 1742662 1920

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μύρισε» εκλογές το περασμένο Σάββατο μιλώντας στην Καλλιθέα και το επόμενο απόγευμα μετέβη σε κομματική εκδήλωση που οργάνωσε το στέλεχος της οργάνωσης της ΝΔ στο Λονδίνο Ρούμπυ Γεωργακοπούλου (η σύζυγος του CEO της Πειραιώς Χ. Μεγάλου) στον αριθμό 4 Hamilton Place στο Hide Park για να συμβουλέψει τους περίπου 100 Έλληνες εργαζόμενους, κυρίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα στη βρετανική πρωτεύουσα, να εγγραφούν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους προκειμένου να μπορέσουν να ψηφίσουν.

Ο πολιτικός του αντίπαλος στην ημεδαπή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην κοινή χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού, έθεσε το κόμμα σε κόκκινο προεκλογικό συναγερμό. Ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι τα αδιέξοδα που έχουν διαμορφωθεί μπορεί να ωθήσουν τον κ. Μητσοτάκη σε πρόωρες εκλογές ακόμα και στις λεγόμενες «εκλογές του κουραμπιέ» όταν δεν θα έχει καθίσει ακόμη η σκόνη από το Χριστουγεννιάτικο έδεσμα!

Και την ίδια ώρα τα έντυπα του ομίλου Μαρινάκη συνεχίζουν να «πυροβολούν» κατά ριπάς με στόχο τον πρωθυπουργικό τον «εκπεσόντα» ανιψιό που πήγε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας χθες αλλά ελάχιστα βοήθησε προς την κατεύθυνση της διαλεύκανσης του σκανδάλου των υποκλοπών του οποίου υπήρξε πρωταγωνιστής. Το σκίτσο της Έφης Ξένου, το οποίο απεικονίζει τον Γρηγόρη Δημητριάδη ως Πινόκιο αλλά και το κεντρικό ρεπορτάζ των «Νέων» του Λεωνίδα Σπυρόπουλου, σύμφωνα με το οποίο «Αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης με τους Γιάννη Λαβράνο και Φέλιξ Μπίτζιο, που σχετίζονται με το Predator και την εισαγωγή του στην Ελλάδα, όχι μόνον γνωρίζονταν, αλλά γνωρίζονταν καλά» τα λένε όλα για τις προθέσεις του συγκροτήματος και κυρίως του κουμπάρου της Ντόρας Μπακογιάννη.

Και σαν να μην έφτανε αυτό ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα σημειώνει πως «Έως και 300 τηλεφωνικοί αριθμοί τον μήνα τελούσαν υπό παρακολούθηση από το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator», την ώρα που «ο Γκρεγκ για τους φίλους του», (Δημητριάδης) «επικαλούνταν το ‘‘απόρρητο’’ για να μη δηλώσει τίποτε επί της ουσίας».

Για να ολοκληρώσει το σφυροκόπημα στον Γκρεγκ ο «Βηματοδότης», υπό τον ομολογουμένως πολλά υποσχόμενο τίτλο «Θα το καταλάβεις πριν τις εκλογές», όπου αναφέρονται οι τρεις αρνήσεις Δημητριάδη στην Επιτροπή οι οποίες θα απαντηθούν πριν τις εκλογές!

Έμπλεξε με τους «πετρελαιάδες» – καναλάρχες ο Κυριάκος και θα ξεμπερδέψει δύσκολα. Αλλά το μείζον ερώτημα είναι αν θα επιλέξει τη διαφυγή διά της κάλπης ώστε αν επανεκλεγεί είτε να φρενάρει τα επερχόμενα είτε να τα αντιμετωπίσει από άλλη αφετηρία προφανώς και πιο ευνοϊκή για τον ίδιο. Η λογική λέει πως ναι. Δύσκολα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιμένει απομονωμένος στο Μαξίμου, ως την Άνοιξη, υπό τον ήχο των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων το τέλος της πρωθυπουργικής του θητείας. Και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν το πριόνισμα της διαφοράς μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι ακόμη και γι αυτές τις δημοσκοπήσεις στην ημεδαπή οι δέκα μονάδες υπέρ της ΝΔ είναι πλέον όνειρο θερινής νυκτός.

Από την άλλη πάλι η στήλη «Θεωρείο» στην «Καθημερινή» σε πιο come ill faut γραμμή (Αλαφούζος γαρ) θεωρεί ότι η 2α Απριλίου, είναι ιδανική «καθώς τότε ο χειμώνας θα έχει μείνει πίσω, ενώ το “κενό” του Πάσχα μεταξύ των δύο εκλογών θεωρείται ιδανικό για χαμηλούς τόνους».

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει. Θα εξαρτηθεί από το «στρίμωγμα» λένε. Αν ο εναγκαλισμός των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων γίνει αφόρητος η κάλπη είναι μια κάποια λύση αλλιώς η αναμονή της ανάπτυξης (αν έρθει) μαζί με το πλήρωμα του χρόνου είναι το μοναδικό φάρμακο για τον Κυριάκο.

Και κάτι τελευταίο σύμφωνα πάλι με την «Καθημερινή»: Η Καλλιθέα σύμφωνα με την «μητσοτακική ιστορία» μπορεί να είναι κάποιο άτυπο γούρι αφού από εκεί τον Μάιο του 2003 έκανε την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος βουλευτής ο Κυριάκος Μητσοτάκης και 20 χρόνια μετά προκήρυξε ατύπως την προεκλογική περίοδο στη διεκδίκηση της δεύτερης θητείας του.

 

«Πυρά» από την κυβέρνηση της Αργεντινής κατά του Λιονέλ Μέσι: «Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα ρατσιστικά σχόλια κατά της Γαλλίας!» (video)

mesi

«Πυρά» από την κυβέρνηση της Αργεντινής κατά του Λιονέλ Μέσι: «Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα ρατσιστικά σχόλια κατά της Γαλλίας!» (video)

Μπελάδες για την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής και τον Λιονέλ Μέσι λόγω των όσων συνέβησαν…