Newsroom

Newsroom

Το πιο "άχρηστο" αεροδρόμιο του κόσμου ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους πρώτους επιβάτες

Το πιο «άχρηστο» αεροδρόμιο στον κόσμο που κόστισε στους Βρετανούς φορολογούμενους 285 εκατ. λίρες φαίνεται πως θα αρχίσει να γίνεται σταδιακά χρήσιμο αφού τελικά θα προγραμματιστούν πτήσεις, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής ούτε πόσες πτήσεις θα μπουν, ούτε πόσο θα κοστίζουν.

59786e6c1dc52497788b45dc

Το αεροδρόμιο της Αγίας Ελένης δημιουργήθηκε σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη στις απομακρυσμένες περιοχές του νοτίου Ατλαντικού. Παρά τις προειδοποιήσεις σχετικά με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και που θα δυσκολεύουν τους πιλότους των αεροσκαφών, ο διάδρομος κατασκευάστηκε για να μπορούν να απογειώνονται και να προσγειώνονται αεροπλάνα τύπου Boeing 737 και Airbus A320.

Μετά από μια σειρά κατασκευαστικών καθυστερήσεων, ανακοινώθηκαν τα σχέδια για τακτικές πτήσεις της British Airways, από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, η καθεμία με μέχρι και 170 επιβάτες. Αλλά λίγο πριν ανοίξει το αεροδρόμιο, ένα δοκιμαστικό τεστ που έγινε το Μάιου του 2016 έδειξε ότι οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί που δεν επέτρεπαν την προσγείωση αεροσκάφους.

Έτσι, οι προγραμματισμένες πτήσεις της British Airways δεν έγιναν ποτέ. Ωστόσο, το αεροδρόμιο έχει χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές σε περιπτώσεις αερομεταφοράς ασθενών ενώ φέτος το Μάιο έγινε και μια επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση επιβατικού αεροσκάφους.

Η κυβέρνηση του νησιού ανακοίνωσε τώρα ότι ένας αερομεταφορέας της Νότιας Αφρικής, η Airlink, θα πετά από το Γιοχάνεσμπουργκ μέσω του Γουίντχοεκ στη Ναμίμπια στην Αγία Ελένη κάθε Σάββατο. Ωστόσο, δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία έναρξης και δεν έχει γίνει γνωστή ούτε η τιμή των εισιτηρίων.


ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

μητσοτακης μουζακι

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

«Ας του θυμίσουμε ότι η ΝΔ με το VMRO είναι αδελφά κόμματα, καθώς συμμετέχουν και…

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

1100 e9fe6f8d 3499 412c 810b 6c532298735a

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

Το απόγευμα της Κυριακής η 42χρονη μητέρα, κάτοικος Καλαφατιώνων Κέρκυρας, κατήγγειλε την κόρη της για…