Το παράδοξο της Μενδώνη

«Ο ΟΔΑΠ αυταπατάται. Οι πύλες της Ακρόπολης δεν εκχωρούνται» έγραφε το πανό έξω από τα εκδοτήρια εισιτηρίων στη Διονυσίου Αεροπαγίτου με υπογραφή «Οι εργαζόμενοι της Ακρόπολης».

μενδωνη10

Αφορμή για την τετράωρη (8-12) στάση εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων την περασμένη Τρίτη είναι η προκήρυξη διαγωνισμού για την εκχώρηση της έκδοσης και της ακύρωσης των εισιτηρίων στο μνημείο από τον ΟΔΑΠ σε ιδιώτες.

Αλήθεια, γιατί πήρε αναβολή για τις 30 Ιανουαρίου το άνοιγμα των προσφορών ενώ είχε προθεσμία μέχρι τις 16; Καθώς η στάση ήταν πανελλαδική έκλεισαν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία σε όλη τη χώρα, περίπου 350. Με έκπληξη, λοιπόν, διαβάσαμε την επόμενη ημέρα την ανακοίνωση του ΥΠΠΟ: «Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, στην χθεσινή πανελλήνια στάση εργασίας, της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, επί συνόλου 1.809 υπαλλήλων συμμετείχαν 66 υπάλληλοι, δηλαδή ποσοστό 3,65%». Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, δεν έχουν αποστείλει όλες οι αρμόδιες εφορείες τα στοιχεία προς το ΥΠΠΟ κι ας μείνουμε στην ουσία, που είναι οι… μαθηματικές πράξεις. Το υπουργείο μάς λέει ότι μόλις 66 (!) αρχαιοφύλακες κατάφεραν να κατεβάσουν ρολά στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία. Μην έχουν ολογράμματα οι αρχαιοφύλακες; Μην καταφέρνουν να διακτινίζονται απ’ άκρη σ’ άκρη στη χώρα; Αφήστε δε ότι μόνο για Κεραμεικό, Ακρόπολη και Αρχαία Αγορά 66 αρχαιοφύλακες δεν φτάνουν.

Γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τις μη ευκλείδειες γεωμετρίες, αλλά για νέα αριθμητική δεν ξέραμε. Να ομολογήσουμε, πάντως, ότι τα μαθηματικά της κ. Μενδώνη θα ήταν πεδίο δόξης λαμπρό για τον Μπέρτραντ Ράσελ που ειδικεύτηκε στη μαθηματική λογική και τη φιλοσοφία των μαθηματικών. Ποιος ξέρει, μπορεί η κ. Μενδώνη να το έχει… φιλοσοφήσει λίγο παραπάνω με τα μαθηματικά και ζηλεύοντας το παράδοξο του Ράσελ να ανακάλυψε κι αυτή το δικό της: το παράδοξο της Μενδώνη.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…