Το «παπατζιλίκι» πάει σύννεφο

“Να έχεις υπόψη σου ότι αυτός που κλέβει ένα αυγό, θα κλέψει και το κοτόπουλο”. H. Jackson Brown, Αμερικανός συγγραφέας.

EK elliniko

Όταν μία κυβέρνηση παράγει περισσότερο «παπατζιλίκι» από αυτό που μπορεί να καταναλώσει, ξύσε την επιφάνεια της Δημοκρατικής επίφασης και θα σου αποκαλυφτεί η «Αγορά Κερκώπων».

Σε επίρρωση του Γάλλου φιλόσοφου Jean Rostand, που είπε “βγαίνοντας από κάποια στόματα, ακόμα και η ίδια η αλήθεια μυρίζει άσχημα”, μόνο τις τελευταίες ημέρες, διαβάσαμε, ακούσαμε, μάθαμε:

*Το 2020 μετά τις «αποκαλύψεις» του δημοσιογράφου και εκδότη των Παραπολιτικών Κουρτάκη περί δήθεν ύπαρξης πολυτελούς βίλας που διατηρούσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο και την οποία δήθεν είχε αποκρύψει από την δήλωση πόθεν έσχες του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ζητούσε εξηγήσεις και απαντήσεις, ενώ υιοθετούσε πλήρως τις ανυπόστατες κατηγορίες Κουρτάκη λέγοντας επί λέξει στο Mega: “Στον ΣΥΡΙΖΑ όταν προκύπτουν ερωτήματα που εδράζονται σε πραγματικά περιστατικά, ακολουθούν την τακτική να πετούν την μπάλα στην εξέδρα”.

Σήμερα, μετά την πλήρη δικαίωση του Αλέξη Τσίπρα και την ομόφωνη καταδίκη -από το δικαστήριο- του Γ. Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμιση, όταν δημοσιογράφος – στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών- ζήτησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λάβει θέση, ο Γ. Οικονόμου, σαν λαγός κρύφτηκε πίσω από την φτέρη της δικαιοσύνης, δηλώνοντας αμήχανα: “Δεν σχολιάζω αποφάσεις της δικαιοσύνης”.

*Η «επένδυση του Ελληνικού» αποτέλεσε μία από τις κυρίαρχες «επενδύσεις» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο άθλιο ψέμα, στην ολική στρέβλωση της πραγματικότητας και στην κατασυκοφάντηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να γίνει η Ν.Δ. ξανά κυβέρνηση και ο Κυριάκος πρωθυπουργός. Ήταν τότε (μέχρι τις εκλογές του 2019) που κατηγορούσε την κυβέρνηση της Αριστεράς ως “εχθρό των επενδύσεων”, ότι “μπλοκάρουν την επένδυση με το ΚΑΣ”, ότι “αποστερούν 75.000 νέες θέσεις εργασίας” και ότι “την πρώτη εβδομάδα, από την ανάληψη της κυβέρνησης του, θα έχουν μπει οι μπουλντόζες”.

Μπουλντόζες δεν μπήκαν ποτέ, εκτός από μία ημέρα, την 3 Ιουνίου του 2020, όταν ο πρωθυπουργός -φορώντας κίτρινο γιλέκο- αποφάσισε να κάνει εγκαίνια κατεδάφισης (ενός κτιρίου) και όχι οικοδόμησης, χαρακτηρίζοντας εκείνη την ημέρα “πολύ σημαντική αλλά και συμβολική”.

Ξαφνικά -για το προεκλογικό φαίνεσθαι- ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε την 17 Οκτωβρίου 2022 να ξανακάνει εγκαίνια, της απραξίας και της «άκρας του τάφου σιγής» που βασιλεύει στο μεγαλύτερο οικόπεδο-«φιλέτο» της Ευρώπης.

Εντωμεταξύ το business model (που έγινε το 2021) της Lamda άλλαξε και αντί να εφαρμόσει το αρχικό master plan, που προέβλεπε αναπλάσεις και κατασκευές ακινήτων, αποφάσισε να γίνει κτηματομεσίτης πουλώντας οικόπεδα στο προνομιακό παραλιακό μέτωπο.

Μάλιστα δε αντί για αυτοχρηματοδότηση του έργου από την Lamda, κατά τουλάχιστον 70% όπως προέβλεπε η αρχική σύμβαση, περιορίστηκε στο 25% και τα υπόλοιπα διασφαλίζονται με τραπεζικό δανεισμό.

Η μεγαλύτερη σύγχρονη επένδυση στον τόπο που διακήρυττε η Ν.Δ., έγινε παραχώρηση του καλύτερου «φιλέτου» στον Ελλαδικό χώρο, το οποίο η Lamda χωρίζει σε οικόπεδα, πουλάει -το καθένα- προς 7 εκατομμύρια ευρώ, με χρήματα που δίνουν οι συστημικές τράπεζες.

Γι’ αυτήν την πολιτική απάτη και αγυρτεία, ο πρωθυπουργός δήλωσε: “Σήμερα γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής. Τα χρονοδιαγράμματα τηρούνται, τα λόγια έγιναν πράξη και υπάρχει χειροπιαστή πραγματικότητα(!!!)”.

*Η Αμερικανική Γερουσία απέρριψε την τροπολογία που μπλοκάριζε την πώληση F16 στην Τουρκία.

Γιάννης Οικονόμου: “ΣΥΡΙΖΑ και Anadolu βρίσκονται στην ίδια γραμμή για την πώληση F16 στην Τουρκία”.

Να έχεις υπόψη σου ότι αυτός που κλέβει ένα αυγό, θα κλέψει και το κοτόπουλο”.

H. Jackson Brown, Αμερικανός συγγραφέας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ