Newsroom

Newsroom

Το μήνυμα της Ρωσίδας δημοσιογράφου μετά την επίθεση που δέχτηκε με μαχαίρι

Η 32χρονη Τατιάνα Φελγκενγκάουερ, η Ρωσίδα δημοσιογράφος που δέχθηκε χθες επίθεση με μαχαίρι από τον Ρωσοεβραίο Μπόρις Γκριτς, ο οποίος εισέβαλε στο στούντιο την ώρα που έκανε εκείνη εκπομπή, ξύπνησε σήμερα από το τεχνητό κώμα όπου την είχαν βάλει οι γιατροί και εμφανίζει σημαντικά σημάδια βελτίωσης.

59ef610c1dc5245e1a8b45ab

Ο άνδρας εισέβαλε χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ηχώ της Μόσχας» και αφού ψέκασε με σπρέι τον φρουρό στην είσοδο του κτιρίου, ανέβηκε στον στούντιο που έκανε εκείνη την ώρα εκπομπή η 32χρονη δημοσιογράφος και μαχαίρωσε στο λαιμό.

Η αστυνομία συνέλαβε τον Γκριτς ο οποίος στην κατάθεσή του υποστήριξε πως δεν είχε συναντήσει ποτέ από κοντά την Τατιάνα αλλά την…  αισθανόταν μέσα στο κεφάλι του. Ειδικότερα ο Γκριτς – που πιστεύεται ότι υποφέρει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα – ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του ότι η δημοσιογράφος είχε δημιουργήσει έναν τηλεπαθητικό δεσμό με εκείνον και ότι τον «παρενοχλούσε σεξουαλικά» μέσα στο μυαλό του.

Εργαζόμενοι του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων στη Μόσχα ανακάλυψαν το blog του Γκριτς στο Ίντερνετ, όπου έγραφε για την Τατιάνα για έναν ολόκληρο χρόνο. 

Ο Μπόρις Γκριτς


Σύμφωνα με το «ημερολόγιο» του 48χρονου, η δημοσιογράφος «τον κακοποιούσε» σεξουαλικά μέσω τηλεπάθειας, σταματώντας την αναπνοή του και τον χτύπο της καρδιάς του.

Μέσω του blog του ο διαταραγμένος άνδρας απηύθυνε έκκληση στους συναδέλφους και τους συγγενείς της 32χρονης γυναίκας «να την πείσουν να σταματήσει».

«Μετά από λίγες εβδομάδες θα έρθω στη Μόσχα και εάν δεν σταματήσει αυτή η κατάσταση, οι συνέπειες μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστες», έγραψε ο Γκριτς.

Ο Γκριτς, ο οποίος έχει σπουδές στους τομείς της Φυσικής και του Προγραμματισμού, δεν έχει μόνιμη κατοικία στη Μόσχα, ούτε οικογένεια και φίλους, αφού τα τελευταία χρόνια έκανε διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.

Πάντως, η υγεία της δημοσιογράφου φαίνεται να βελτιώνεται. Σύμφωνα με τις Αρχές του νοσοκομείου, δεν έχει προκληθεί μόνιμη ζημιά στις φωνητικές της χορδές, ενώ η νεαρή κοπέλα έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα στους φίλους της και τους ακροατές της μέσα από το νοσοκομείο.

«Όλα θα πάνε μια χαρά με την υγεία μου. Κοιμήθηκα καλά για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια στο ραδιόφωνο», έγραψε η θαρραλέα κοπέλα στο σημείωμά της που κάνει τον γύρο του διαδικτύου. 

Η στιγμή που ο Μπόρις Γκριτς μπαίνει στο κτίριο