Το "μαύρο διάγγελμα" της Μέρκελ: Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν αυστηρά

Μαύρο σακάκι επέλεξε να φορέσει η γερμανίδα καγκελάριος στο διάγγελμα της, αναφορικά με την -κατά τα φαινόμενα- τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο το βράδυ της Δευτέρας. «Αυτή η ανείπωτη πράξη θα τιμωρηθεί αυστηρά όπως επιβάλλει ο νόμος» είπε μεταξύ άλλων η Άνγκελα Μέρκελ.

58590f0e1dc5243e2e8b48e9

Η καγκελάριος αφού ανέφερε ότι πολλοί τραυματίες παλεύουν για να κρατηθούν στη ζωή, ευχαριστώντας παράλληλα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τη συνεισφορά τους, ξεκαθάρισε ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν αυστηρά. Διερωτήθηκε, δε, πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που ζήτησε άσυλο από μία χώρα που αγκαλιάζει τους πρόσφυγες, προέβη σε αυτή την ενέργεια. 

Η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι βρίσκεται σε επαφή με τον δήμαρχο και τις υπόλοιπες Αρχές για να εξαχθούν τα ανάλογα συμπεράσματα από τη δολοφονική επίθεση, ενώ ενημέρωσε πως θα μεταβεί στο σημείο της επίθεσης μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου. 


Ακροδεξιός λαϊκισμός

Η επίθεση στο κέντρο του Βερολίνου έχει ήδη μετουσιωθεί σε πεδίο πολιτικής εκμετάλλευσης από το ακροδεξιό κόμμα (AfD), προκαλώντας πρόσθετο πονοκέφαλο στην γερμανίδα καγκελάριο.

«Πότε επιτέλους θα αντεπιτεθεί το γερμανικό κράτος δικαίου; Πότε θα σταματήσει επιτέλους αυτή η καταραμένη υποκρισία; Αυτοί οι νεκροί είναι της Μέρκελ!», ήταν το μήνυμα του επικεφαλής του κόμματος στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Μάρκους Πρέτσελ στο Twitter.

Αν και οι Χριστιανοδημοκράτες τηρούν ψύχραιμη στάση, οι σοσιαλδημοκράτες αντέδρασαν άμεσα, κάνοντας λόγο για χυδαίο λαϊκισμό. «Αντί να αποτίουν τιμή στα θύματα, η AfD κι άλλοι ακροδεξιοί λαϊκιστές σπεύδουν για άλλη μια φορά να εκμεταλλευθούν με τον πιο επαίσχυντο τρόπο μια τραγωδία» τόνισε ο αντιπροέδρος του SPD, Ραλφ Στέγκνερ.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…