Newsroom

Newsroom

Το λάθος που έκανε η Νταϊάνα την ημέρα του γάμου της με τον πρίγκιπα Κάρολο

Ο γάμος του Πρίγκιπα Καρόλου και της Πριγκίπισσας Νταϊάνα τελέσθηκε στις 29 Ιουλίου του 1981, και δεν είχε συγκεντρώσει μόνο τα βλέμματα των Βρετανών αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.

5926faf21dc5245c388b45e5

Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αιώνιας πίστης μπροστά σε 3.400 Βρετανούς στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου και σε ένα εκτιμώμενο τηλεοπτικό κοινό των 750 εκατομμυρίων ατόμων σε όλο τον κόσμο.

Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι τόσο ο Κάρολος όσο και η Νταϊάνα είχαν έναν έντονο εκνευρισμό, όπως είθισται άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις πόσο μάλλον ότι είσαι πρίγκιπας.

Μια νέα βιογραφία για τον πρίγκιπα Κάρολο, που γράφτηκε από τη «βασιλική συγγραφέα» Σάλυ Μπέντελ Σμιθ, αποκαλύπτει πόσο επηρέασαν το νεαρό ζευγάρι, τα νεύρα εκείνης της ημέρας.

Στο βιβλίο: Πρίγκιπας Κάρολος: Τα Πάθη και τα Παράδοξα μιας απίθανης ζωής, η συγγραφέας αποκάλυψε ένα λάθος που δεν θυμούνται πολλοί.

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα αποκάλεσε τον Κάρολο με λάθος όνομα στο βωμό.

Το BBC αναφέρθηκε τότε στο λάθος ως ένα ένα λαθάκι: «Τα νεύρα ήταν εμφανή κατά τη διάρκεια της τελετής. Η Νταϊάνα μπέρδεψε τα ονόματα του πρίγκιπα, αποκαλώντας τον «Philip Charles Arthur George», αντί του «Charles Philip».

Αλλά και ο πρίγκιπας Κάρολος επίσης μπέρδεψε τα λόγια του κατά τη διάρκεια της τελετής, λέγοντας λάθος «τα αγαθά μου», αντί του «τα κοσμικά αγαθά μου» στους όρκους του.

Η πρόσφατη βιογραφία ρίχνει επίσης φως στη νύχτα πριν από το γάμο του Πρίγκιπα Κάρολου και της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, αποκαλύπτοντας ότι ο πρίγκιπας φέρεται να «έκλαιγε» λόγω της έντονης πίεσης.

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…