Το κρεσέντο της αθλιότητας

Η κυβέρνηση χορεύει πάνω στα πτώματα και τα εξαπτέρυγα της χτυπούν το ντέφι.

5820936

Το κόμμα που μετέτρεψε την πανδημία σε ευκαιρία και τη συμφορά του Ματιού σε προεκλογική παντιέρα δεν έχασε ούτε λεπτό. Μόλις έσβησαν οι φλόγες από τα κορμιά των άμοιρων ανθρώπων που δολοφονήθηκαν μέσα στο μοιραίο τρένο, τα γρανάζια της στυγνής εκμετάλλευσης μπήκαν σε λειτουργία, με κυρίαρχο μέλημα τον μετριασμό του πολιτικού κόστους.

Εθισμένοι στα πτύελα που εκτοξεύονται από κάθε κατεύθυνση, οι πετσωμένοι βγήκαν στα χαρακώματα για να φυλάξουν τις γαλάζιες Θερμοπύλες, με οπλοστάσιο τόσο ξεδιάντροπο που οι ατυχείς θεατές το θεωρούσαν αποκύημα αρρωστημένης φαντασίας, πριν δουν τα επίμαχα βίντεο.

«Θαυμάσια λοιπόν, θα φτιάξουμε και σιδηροδρόμους», είπαν. «Η κυβέρνηση οφείλει να θυμίζει στους ψηφοφόρους το Μάτι, για να μη χάσει πόντους», ξέρασαν. «Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για το δυστύχημα, παρά μόνο το ανθρώπινο λάθος», ξιφούλκησαν. Κάποιοι μονοκύτταροι οργανισμοί χειροκρότησαν αυτά τα διαβολικά σοφίσματα, αλλά οι τελευταίοι ανυποψίαστοι έγιναν έξω φρενών. Ακόμα και η πολύπλαγκτος ΕΣΗΕΑ ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, για τις δεκάδες ιστοσελίδες που αναπαρήγηγαν με ξεδιάντροπο copy/paste τα ραβασάκια της υπόγας του Μαξίμου.

Η προσταγή «σκάσε» ανέβηκε στο Top-10 των Τάσεων στο Twitter για ένα συναπτό διήμερο. Απευθυνόταν πότε στα μέλη της κυβέρνησης, πότε στους αργυρώνητους της τέταρτης εξουσίας, συνηθέστερα σε όλους τους ανωτέρω. «Σκάστε, επιτέλους». Όπως έγραψε και η αδελφή ενός αγνοούμενου, τις μέρες του ανείπωτου πένθους πρέπει να ακούγονται μόνο οι οιμωγές των χαροκαμένων μανάδων.

Όμως, όχι. Οι αρχιερείς της διαφθοράς και της αναλγησίας δεν σκόπευαν να βγάλουν τον σκασμό. Φόρεσαν τις σινιέ Zeus & Dione πλερέζες, καμώθηκαν τους συντετριμμένους, ζωγράφισαν με μαρκαδόρο στο πρόσωπο γένια δύο ημερών και ξεχύθηκαν για πλιάτσικο ψυχών. Παλιά τους τέχνη, κόσκινο.

«Ήταν ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος», αποφάνθηκε ο Μητσοτάκης με ύφος θλιμμένου ηθοποιού τέταρτης κατηγορίας. Αλίμονο βρε κουτά, δεν υπάρχουν ευθύνες για το γκουβέρνο, ούτε πολιτικές ούτε φυσικά ποινικές. Έχει το θράσος ο πρωθυπουργός να πάει στη Λάρισα να συναντήσει με τους συγγενείς του ανθρώπου που ο ίδιος έριξε στα σκυλιά; Όχι βέβαια. Αυτά λέγονται μόνο από απόσταση ασφαλείας. Δεν λέω να αντικρύσει κατάματα τον ίδιο τον κρατούμενο σταθμάρχη, γιατί εκεί τη ροχάλα δεν τη γλιτώνει.

Πώς γίνεται μωρέ εν έτει 2023 να εξαρτώνται εκατοντάδες ζωές από την ετοιμότητα ενός ανθρώπου; Πού είναι τα συστήματα ασφαλείας που ματαιώνουν αυτόν ακριβώς τον κίνδυνο; Η τεχνολογία υπάρχει για να μη κρεμόμαστε από το ανθρώπινο λάθος, το οποίο προφανώς καραδοκεί παντού, ιδίως σε συνθήκες υποστελέχωσης και ρουσφετοκρατίας. Αλλά ο Μητσοτάκης δεν δίστασε ούτε δευτερόλεπτο. «Δεν φταίω εγώ, δεν φταίει ο υπουργός μου, φταίει ο γερο-σταθμάρχης».

Ο «υπουργός του», ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέως βεβαίως βεβαίως, ένας γόνος στην υπηρεσία ενός άλλου γόνου, στηλίτευσε πρόσφατα από το βήμα της Βουλής όσους είχαν το ,…θράσος να εγείρουν θέματα ασφαλείας των τρένων, ειδικά τους βαλτούς από την αντιπολίτευση συνδικαλιστές. Η υποκριτική παραίτησή του συνοδεύτηκε από βολές ενάντια στους …προηγούμενους: «Παραλάβαμε μία κατάσταση που δεν αρμόζει στον 21ο αιώνα», δήλωσε ο άνθρωπος που προσέλαβε ως μετακλητό τον γιο του εισαγγελέα Ντογιάκου.

Λες και ήταν ο ΣυΡιζΑ αυτός που δρομολόγησε τη χρεοκοπία της χώρας και τις ιδιωτικοποιήσεις που αυτή επέβαλε μέσω μνημονίων! «Εξυγιάναμε μία επιχείρηση άκρως προβληματική και την μετατρέψαμε σε κερδοφόρα», πανηγύριζε στις αρχές της μαύρης γαλάζιας τετραετίας ο Κωστής Χατζηδάκης. Στη θέση του Καραμανλή, που θα καθίσει για κάνα δίμηνο στην άκρη μέχρι να ξεχαστεί το θέμα, τοποθετήθηκε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, του οποίου ο πεθερός έχει την κατασκευαστική εταιρία ΤΕΡΝΑ και έφτιαξε και το σπίτι της προεδρίνας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, εδώ στη γειτονιά μας. Δουλίτσα να γίνεται.

Ο Θανάσης Πλεύρης, γιος του σεσημασμένου νενοαζιστή δικηγόρου που χαιρετάει χιτλερικά μέσα στα δικαστήρια, υπουργός Υγείας ο ίδιος με καμιά 35αριά χιλιάδες νεκρούς στην πλάτη του και μολαταύτα αμετακίνητος, έστειλε στη Λάρισα νταλίκες-ψυγεία που συνήθως μεταφέρουν κρέατα, για να καταψύξει στο εσωτερικό τους τους νεκρούς των Τεμπών. Ναι, κρέατα. Σπαλομπριζόλες και κοντοσούβλια. «Δεν υπήρχε άλλη λύση», θα απαντούσε αν υπήρχε δημοσιογράφος πρόθυμος να του ζητήσει εξηγήσεις.

Η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα, των 35 χιλιάδων νεκρών ντε, αποφάσισε να γίνουν οι κηδείες με σφραγισμένα τα φέρετρα, για να προστατεύσει, λέει, τους συγγενείς. Ευπρόσδεκτη η ευαισθησία, αλλά αυτή η απόφαση έπρεπε να ανήκει στις οικογένειες των θυμάτων και όχι στο πολιτικό προσωπικό ούτε στους γιατρούς. Ούτε καν στους παπάδες.

Ο πολύς Τάκης Θεοδωρικάκος, πολιτικός προϊστάμενος των τραμπούκων με τα κράνη και τα κλομπ, έστειλε τα ΜΑΤ για να ρίξουν δακρυγόνα και στην ανάγκη να σπάσουν κανένα κεφάλι, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ανυπόκριτου θυμού που οργανώθηκε έξω από τα γραφεία της Hellenic Trains. Και ξανά, στις επόμενες. Και στις μεθεπόμενες. Να προσλάβουμε μερικούς ακόμη, αν δεν βγαίνουν τα νούμερα. Τι άλλο να προσλάβουμε, σταθμάρχες και μηχανοδηγούς;

Ο γκουρού Πιερρακάκης κάθεται ξένοιαστος πάνω στον εκπληκτικό –και πολύ πρόσφατο- ισχυρισμό του, ότι οι Ιάπωνες ζηλεύουν την ψηφιακή μεταρρύθμιση της ψωροκώσταινας και ζητούν από την Ελλάδα εξαγωγή τεχνογνωσίας. Ο δε Άδωνης, αχ, αυτός ο αμίμητος Άδωνης, διάλεξε τη μέρα της εκατόμβης για να διαφημίσει στο Twitter το σουξέ της γελοιότητας που ονομάζεται «καλάθι του νοικοκυριού».

Από αυτό το απίστευτο τζακπότ της αθλιότητας, Μητσοτάκης, Καραμανλής, Χατζηδάκης, Γεραπετρίτης, Πλεύρης, Γεωργιάδης, Πιερρακάκης και η λίστα τελειωμό δεν έχει, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου συμπέρανε ότι ο …ΣυΡιζΑ, ναι, ο ΣυΡιζΑ, διαπράττει τυμβωρυχία! Τα ων ουκ έστιν αριθμός «σκάσε» κάτω από την ανάρτησή του ήταν πολύ λιγότερα από τις βρισιές.

Η ανεξάρτητη τριμελής επιτροπή που αναλαμβάνει –διορισμένη από την κυβέρνηση- τη διερεύνηση των αιτίων του φριχτού δυστυχήματος περιλαμβάνει τον κύριο υπεύθυνο της φονικής υποβάθμισης των σιδηροδρόμων, καθηγητή Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο, ο οποίος ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταξύ 2010-15 και πρόσφατα τοποθετήθηκε στον προεδρικό θώκο του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως διαβάζω στο ρεπορτάζ, «επί Ζηλιασκόπουλου δόθηκε εντολή για απενεργοποίηση του Κέντρου Τηλεδιοίκησης του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών (ΣΚΑ), η δημιουργία του οποίου κόστισε στο Ελληνικό δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση 20 εκατομμύρια ευρώ». Συνεπώς, δόθηκε από τον ίδιο εντολή στους σταθμάρχες που υπηρετούν στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης «να εγκαταλείψουν το υπερσύγχρονο κτίριο και να δουλέψουν χειροκίνητα, όπως στον παλιό κακό καιρό».

Τον κακό μας τον καιρό και μη χειρότερα, λοιπόν. «Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται τελικά η παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση», έγραψε το σατιρικό Κουλούρι. Θα ήταν αστείο και θα ξεκαρδιζόμασταν, αλλά είναι τραγικό. Την ίδια ώρα που περισσότερες από 100 οικογένειες θρηνούν και καταριούνται, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξύνει τον πάτο του βαρελιού και ψάχνει τρόπο για να κρατήσει τα γίδια στο μαντρί.

«Δεν είναι η κατάλληλη ώρα για τέτοια λόγια», απαντά στερεότυπα μέσα από ραβασάκια όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με το παλλαϊκό αίτημα για άμεση απόδοση ευθυνών. Η κακιά η ώρα τη βρήκε την κακιά τη χώρα τον Ιούλιο του 2019. Ας μη πάμε για μπάνιο, διάβολε, στις εκλογές που έρχονται.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…