Το koutipandoras.gr στην περιοχή των τουρκικών διεκδικήσεων – Αποστολή στο Καστελλόριζο (ΦΩΤΟ)

Την στιγμή που ο τουρκικός στόλος και η αεροπορία ασκούνται στα ανοιχτά του Καστελλόριζου, έχοντας δεσμεύσει σχετική περιοχή, ενώ παράλληλα ελληνικά και αιγυπτιακά πλοία και αεροπλάνα κάνουν ακριβώς το ίδιο δίπλα στους Τούρκους, ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ, Πάνος Καμμένος, και εννέα βουλευτές επισκέφτηκαν το ακριτικό σύμπλεγμα.

584568e91dc524165d8b45a8

Αποστολή Μαρίνος Γκασιάμης

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός έκανε λόγο για συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής στο Καστελλόριζο, προκειμένου να σταλθεί ένα μήνυμα στην Τουρκία, τελικώς μετά και τον “τορπιλισμό” από την ΝΔ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, η επίσκεψη μετατράπηκε σε μια λιτή παρουσία βουλευτών για να ευχηθούν τα χρόνια πολλά στους στρατευμένους νέους που υπηρετούν στην περιοχή.

Συνολικά, 9 βουλευτές από τους 55 της επιτροπής ακολούθησαν τον υπουργό. Οι βουλευτές αυτοί ήταν από τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Ένωσης Κεντρώων και της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, οι Ελένη Αυλωνίτου, Ιωάννης Δέδες, Ειρήνη Κασιμάτη, Γιώργος Ντζιμάνης και Δημήτρης Ρίζος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Από τη Χρυσή Αυγή, οι Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς και Ιωάννης Αϊβατίδης και ο Κωνσταντίνος Κατσίκης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Το ταξίδι ξεκίνησε με μια σχεδόν 3ωρη πτήση στο νησάκι της Ρω. Στην περιοχή της νησίδας της Ρω περιπολούσαν δύο μαχητικά F-16. Εκεί, ο υπουργός και οι βουλευτές επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις και αφού τέλεσαν μνημόσυνο στην κυρά της Ρω, ευχήθηκαν στους στρατιώτες τα χρόνια πολλά.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν η νήσος Στρογγύλη. Εκεί, καταλαβαίνει κανείς πόσο μικρή είναι η απόσταση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στη μονάδα του Καστελλόριζου.
«Το μήνυμα ομοψυχίας του ελληνικού λαού ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο το
υψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων» δήλωσε ο υπουργός
Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Οι σκέψεις όλων μας και των οικογενειών μας είναι αυτές τις μέρες στα
στελέχη και τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, από τα νησιά έως τον Έβρο, την
Αεροπορία, το Ναυτικό, που προασπίζουν με κάθε τρόπο την εθνική
ανεξαρτησία και ακεραιότητα της χώρας. Ο ελληνικός λαός θα είναι πάντα
κοντά τους» κατέληξε ο υπουργός.





Αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης

«Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία επιπόλαια πρωτοβουλία που θέλει να υποκαταστήσει την ουσία με επικοινωνιακές κινήσεις ρηχού εντυπωσιασμού» είχε επισημάνει ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στην πρόσκληση για το Καστελόριζο, την οποία απέρριψαν επίσης ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ποτάμι.

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απ’ την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις “παράτες” και τους ψευτολεονταρισμούς του υπ. Άμυνας, Π. Καμμένου, την ίδια στιγμή που αυτός και η κυβέρνησή του στηρίζουν, με όλους τους τρόπους, την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η οποία αποτελεί παράγοντα αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και υπόθαλψης της τουρκικής επιθετικότητας. Η σύνθεση τελικά της αποστολής, με τους κυβερνητικούς βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αγκαλιά με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, δείχνει ότι τέτοιες ενέργειες ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους».

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…