Newsroom

Newsroom

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε πόλεμο κατά της Δύσης: Πάρτε τα όπλα!

Νέες απειλές εναντίον της Δύσης εξαπέλυσε το Ισλαμικό κράτος σε νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα λίγες μόνο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάνστεστερ.

592bf6a31dc524d81a8b4667

Συγκεκριμένα, οι τζιχαντιστές καλούν τους υποστηρικτές του στα όπλα ζητώντας τους να επιτεθούν κατά αθώων πολιτών στα σπίτια, τις αγορές και τους δρόμους, με αφορμή την έναρξη του Ραμαζανιού και λίγα 24ωρα μετά τη βομβιστική επίθεση του Μάντσεστερ.

Υπό τον τίτλο: «Πού είναι τα λιοντάρια του πολέμου;» οι τζιχαντιστές στο επίμαχο βίντεο υπερασπίζονται την επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ, η οποία άφησε πίσω της 22 νεκρούς, κυρίως παιδιά και εφήβους: «Μην περιφρονείτε το έργο. Η επίθεσή σας στους λεγόμενους αθώους πολίτες είναι αγαπητή σε μας και η πιο αποτελεσματική, οπότε προχωρήστε και μπορείτε να λάβετε μια μεγάλη ανταμοιβή ή να γίνετε μάρτυρας στο Ραμαζάνι», αναφέρει μεταξύ άλλων το βίντεο.

Πέρυσι, ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους, Abu Mohammed al-Adnani ζήτησε να πραγματοποιηθούν παρόμοιες επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν ήδη λάβει έκτακτα μέτρα ασφαλείας για να αντιμετωπίσουν τυχόν επιθέσεις 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…