Tο «γαλήνιο καλοκαίρι» πάει περίπατο-Η Τουρκία βγάζει γεωτρύπανο στις 9 Αυγούστου

Το νέο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας θα αρχίσει τις επιχειρήσεις του στη Μεσόγειο όπως ανακοίνωσε επίσημα η Άγκυρα. Όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ, το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Μερσίνης.

tourkia ploio

Μόνο ήσυχο και γαλήνιο δεν θα είναι το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τα όσα προσφάτως δήλωσε (αναφορικά με τις πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό) ο πρωθυπουργός, καθώς νέοι μπελάδες έρχονται για το Μαξίμου από την γείτονα χώρα. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανακοίνωσε την έξοδο του γεωτρύπανου «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν στις 9 Αυγούστου. Το Anadolu, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας. Το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν  θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Μερσίνης.

«Το πλοίο είναι 7ης γενιάς. Ένα αχρησιμοποίητο πλοίο, θα το χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά. Παίρναμε υποστήριξη από ξένους ειδικούς» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός σύμφωνα με την Hurriyet.

Το νέο γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» έχει μήκος 238 μέτρα και πλάτος 42 μέτρα, είναι 7ης γενιάς και θεωρείται το ισχυρότερο στον στόλο των γεωτρυπάνων που διαθέτει η Τουρκία. Το γεωτρύπανο έχει πιο προηγμένη τεχνολογία από τα πλοία 6ης γενιάς, τα οποία διαθέτουν ικανότητα θαλάσσιων γεωτρήσεων υπό πολύ υψηλή πίεση σε βάθος 12.000-12.500 μέτρων. Τα 7ης γενιάς θα μπορούν να κάνουν θαλάσσια γεώτρηση σε μεγαλύτερο βάθος.

 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…