Το Euractiv κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για τη λίστα της RSF και την αθώωση Βαξεβάνη

Η αποδόμηση της ανακοίνωσης Σκέρτσου και το σχόλιο για την αποσιώπηση της αθώωσης Βαξεβάνη-Ανδριανόπουλου από τα ΜΜΕ

rsf

Με μία μάλλον αστεία ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου, η κυβέρνηση συνέχισε χθες την επιχείρηση απαξίωσης των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, μετά και τη χθεσινή τους έκθεση που τοποθετούν την Ελλάδα στην 107η θέση της παγκόσμιας λίστας για την ελευθερία του Τύπου. Ποιος πείθεται με τέτοια αστεία επιχειρήματα; Πάντως όχι τα διεθνή ΜΜΕ…

Το Euractiv αναφέρεται και σήμερα στο θέμα, σημειώνοντας πως “η συντηρητική κυβέρνηση της Ελλάδας επιτέθηκε ξανά κατά των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα την Τετάρτη, χαρακτηρίζοντάς τους «αναξιόπιστους»”. Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα, η κυβέρνηση “έδωσε συνέχεια σε ένα μοτίβο επιθέσεων εναντίον του διεθνούς οργανισμού υπεράσπισης της ελευθερίας των ΜΜΕ”.

Παραθέτοντας την ανακοίνωση του Άκη Σκέρτσου, το Euractiv επισημαίνει με νόημα ότι “στις Βρυξέλλες, ωστόσο, η RSF θεωρείται σημαντική πηγή πληροφοριών ακόμη και για τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία χρησιμοποιεί δεδομένα για τη σύνταξη εκθέσεων σχετικά με το κράτος δικαίου στις χώρες της ΕΕ”.

Η ιστοσελίδα υπογραμμίζει ακόμα ότι “ένα αλλο πρόβλημα στο μιντιακό τοπίο της Ελλάδας είναι ο αυξανόμενος αριθμός των λεγόμενων SLAPPs, στρατηγικών αγωγών κατά ερευνητικών δημοσιογράφων που επικρίνουν την κυβέρνηση”, κάνοντας αναφορά στη χθεσινή αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη και του Βασίλη Ανδριανόπουλου για την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.

“Η είδηση της σύλληψής του μετά τη μήνυσή του έγινε viral στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η δικαστική απόφαση που τον έκρινε αθώο μόλις που αναφέρθηκε από ορισμένα αριστερόστροφα μέσα ενημέρωσης και αγνοήθηκε εντελώς από τα κυρίαρχα ΜΜΕ”, παρατηρεί το δημοσίευμα, αναφερόμενο στον Κώστα Βαξεβάνη.

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

εκβιαστες1

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με τους αστυνομικούς τη στιγμή που εντοπίζουν μέρος των χρημάτων που…

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ 2

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

Ένα σύντομο, συγκλονιστικό μήνυμα για την Παλαιστίνη μοιράστηκαν χθες με χιλιάδες ανθρώπους οι Σκιαδαρέσες, στη…