Το ενωτικό στίγμα της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου – Το όραμά της για τον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία

Υποψήφια Πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ για μια «κοινωνία ισότητας και ανθρωπιάς και για μια κοινωνία υψηλών προσδοκιών»

Αχτσιόγλου 1

Το βασικό πολιτικό πλαίσιο το οποίο αναμένεται να εξειδικεύσει στην ερχόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής παρουσίασε η Έφη Αχτσιόγλου στην δήλωση που παραχώρησε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς της για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από το Ωδείο Αθηνών.

Αφού η κυρία Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι όλα τα μέλη καλούνται να αναλάβουν το βάρος των ιστορικών ευθυνών που τους αναλογούν, περιέγραψε αναλυτικά το στίγμα της δικής της υποψηφιότητας, στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό του κόμματος.

Επιπλέον περιέγραψε εν συντομία τη νέα πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα έθεσε στο τραπέζι και το πολιτικό της όραμα για την κοινωνική πλειοψηφία αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στόχος είναι μια «κοινωνία υψηλών προσδοκιών» με ανθρώπους που οι ζωές τους δεν θα καθορίζονται από τις συνθήκες της γέννησής τους.

«Η υποψηφιότητά μου για τη θέση της προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκ των πραγμάτων δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε αρχικά η κυρία Αχτσιόγλου.

Η ίδια υπογράμμισε ότι «αφορά την Ελλάδα, αφορά την κοινωνία, την Αριστερά και τα κινήματα της νέας εποχής, αφορά και κάθε δημοκράτη προοδευτικό πολίτη»

Υποψήφια Πρόεδρος για μια «κοινωνία ισότητας και ανθρωπιάς»

Επιπλέον, η κυρία Αχτσιόγλου περιέγραψε το πολιτικό πλαίσιο που θα συνοδεύσει την υποψηφιότητά της και το οποίο θέτει στο επίκεντρο τις σύγχρονες και αλληλοεπικαλυπτόμενες κοινωνικές ανισότητες

Αφού η ίδια αρχικώς δήλωσε ότι η υποψηφιότητά της αφορά «την κοινή μας επιδίωξη το κοινωνικό ζήτημα να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων στην Ευρώπη» εξήγησε ακόμα πιο αναλυτικά τις μάχες και τα επίδικα με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος ο ΣΥΡΙΖΑ αν η κ. Αχτσίογλου βρεθεί στο «τιμόνι» της Προεδρίας.

Ενδεικτικά, η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε ότι η υποψηφιότητα της αφορά το πολιτικό στοίχημα για «μια κοινωνία ισότητας, ανθρωπιάς και ελπίδας για να μην καθορίζονται οι ορίζοντες του καθενός και της καθεμιάς από τις κοινωνικές συνθήκες της γέννησής του»

«Αφορά το δικαίωμα στα κοινά αγαθά, το δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία σε συνθήκες αξιοπρέπειας. Αφορά τους νέους ανθρώπους, για να δημιουργούν και να πρωταγωνιστούν στην πατρίδα μας. Αφορά τις γυναίκες και το αυτονόητο δικαίωμά τους να ορίζουν οι ίδιες τη ζωή τους Αφορά την ανάγκη για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία, θα υποστηρίζει την προσπάθεια του κάθε εργαζόμενου, ελεύθερου επαγγελματία, επιστήμονα, αγρότη και επιχειρηματία. Αφορά τις προκλήσεις που θέτει η κλιματική κρίση και τις δυνατότητες που γεννά ο στόχος της πράσινης μετάβασης και της ενεργειακής δικαιοσύνης. Αφορά τις δυνάμεις του πολιτισμού. Αφορά τους ανθρώπους που υψώνουν τείχος στη μισαλλοδοξία, στην ομοφοβία, στον ρατσισμό και την άκρα δεξιά».

Αχτσιόγλου: Στόχος μια κοινωνία υψηλών προσδοκιών

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η κυρία Αχτσιόγλου στην ομιλία της στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, έκανε λόγο για μια κοινωνία «χαμηλών προσδοκιών» αποτέλεσμα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας. Πιάνοντας το νήμα της ανάλυσης που έκανε, σήμερα ανέφερε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και δικός της πρέπει να είναι μια «κοινωνία υψηλών προσδοκιών».

Για το λόγο αυτό, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στον πώς πρέπει να λειτουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου δηλαδή, να επιτευχθεί ο πολιτικός στόχος.

«Θέλουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ σύγχρονο και αποτελεσματικό»

«Έναν ΣΥΡΙΖΑ αποτελεσματικό, σύγχρονο, μεθοδικό, ικανό να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις, που θα αναδεικνύει τη συλλογική προσπάθεια και θα αξιοποιεί τη συλλογική μας ευφυΐα».

Με αυτόν τον ουσιαστικό και περιεκτικό τρόπο η κυρία Αχτσιόγλου έδωσε το στίγμα του δικού της πολιτικού σχεδίου για το πώς πρέπει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Επιπλέον, η κυρία Αχτσιόγλου θέλοντας να υπερβεί τα διλήμματα της Νέας Δημοκρατίας που ενίοτε διαπερνούν και το πολιτικό σώμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., ανέφερε ότι: «Οι αντίπαλοί μας κατασκευάζουν το δίλημμα «προς το κέντρο ή προς την αριστερά;».

Η ίδια, με άκρως κατηγορηματικό αλλά συνάμα και ενωτικό τρόπο, υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα για εμάς. Ξέρουμε πολύ καλά με ποιους είμαστε»

«Είμαστε με τους πολλούς, είμαστε με το δίκιο. Αυτό που θέλουμε σήμερα είναι να είμαστε η δύναμη της δημιουργικής αντιπολίτευσης, έτσι όπως οι καιροί και οι νέες συνθήκες το απαιτούν. Ώστε να γίνουμε αύριο η ρεαλιστική και αποτελεσματική διακυβέρνηση υπέρ των πολλών. Κατανοώ τη δυσκολία, όμως υπάρχουν δυνατότητες. Ξέρω ότι πολλοί έχουν απογοητευτεί, όμως η προσδοκία είναι ζωντανή» κατέληξε.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…