Newsroom

Newsroom

"Το ξενοδοχείο έχει καταστραφεί ολοσχερώς – Δεν υπάρχει ίχνος ζωής", λένε οι διασώστες

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό, οι οποίοι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Rigopiano, στην περιφέρεια της πόλης Πεσκάρα, το οποίο χτυπήθηκε από χιονοστιβάδα, ως αποτέλεσμα των σεισμών που έπληξαν την Τετάρτη την κεντρική Ιταλία.

58808d0b1dc524d72e8b4708

Οι διασωθέντες παραμένουν δύο, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο του χωριού Πένε Μάριο Σεμπρόνι, οι ελπίδες για τους περίπου 25 αγνοουμένους μειώνονται ώρα με την ώρα, καθώς το χιόνι έχει μετατραπεί σε πάγο, δυσκολεύοντας το έργο των 130 διασωστών.

Όπως διαπιστώθηκε τις τελευταίες ώρες, το χιόνι παρέσυρε πετρώματα και πολλούς κορμούς δέντρων, προτού σκεπάσει το ξενοδοχείο.

Στο μεταξύ, η εισαγγελία της πόλης Πεσκάρα, στην περιφέρεια Αμπρούτσο, ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενών των εργαζομένων στο ξενοδοχείο, τα αγαπημένα τους πρόσωπα, σε τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί τους την Τετάρτη, αποκάλυπταν ότι ήθελαν να φύγουν μαζί με τους τουρίστες, λόγω των σεισμών και της κακοκαιρίας, ωστόσο ο δρόμος παρέμενε αποκλεισμένος.

«Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε πάρα πολλά. Η δομή έχει καταρρεύσει. Μοιάζει περισσότερο σαν ένας σωρό από μπάζα παρά σαν ξενοδοχείο. Ό,τι έχει απομείνει από το ξενοδοχείο κινδυνεύει να καταρρεύσει και αυτό. Το ξενοδοχείο έχει σχεδόν καταστραφεί ολοσχερώς. Έχουμε φωνάξει, αλλά δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση, καμία φωνή. Σκάβουμε και ψάχνουμε για ανθρώπους», δήλωσε ο

Αντόνιο Κροκέτα, μέλος της ομάδας διάσωσης, στο Reuters.

Τα σωστικά συνεργεία έκαναν λόγο για «εικόνες αποκάλυψης» όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με το κατεστραμμένο πολυτελές ξενοδοχείο Rigopiano, που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Γκράν Σάσσο μέσα στο οποίο εικάζεται ότι βρισκόντουσαν  22 πελάτες και εργαζόμενοι, ενώ σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είναι πιθανό αν αγγίζουν ακόμα και τους 30.

Μάλιστα, ήδη έχουν ανασυρθεί τρεις νεκροί ενώ οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του κατεστραμμένου ξενοδοχείου συγκλονίζουν. 

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί», δήλωσε λίγο πριν τις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδος) ο Αντόνιο Κροκέτα. 

Στην περιοχή επικρατούν πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω της ισχυρής χιονοθύελλας με αποτέλεσμα τα σωστικά συνεργεία να καταφέρουν να φτάσουν στο σημείο μετά από πέντε ώρες.

Οι διασώστες παλεύουν με φτυάρια στα χέρια προκειμένου να ξεθάψουν τους εγκλωβισμένους ενώ η χιονοστιβάδα έπεσε με τόση ορμή στο ξενοδοχείο που υπολογίζεται πως το μετακίνησε κατά 10 ολόκληρα μέτρα

Δύο άτομα που είδαν την χιονοστιβάδα να έρχεται κατάφεραν να σωθούν μπαίνοντας μέσα σε αυτοκίνητο, έξω από το ξενοδοχείο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε η ιταλική Rai όλοι οι επισκέπτες είχαν καλύψει τη διαμονή τους και βρίσκονταν μαζί σε ένα χώρο του ξενοδοχείου με έτοιμες τις αποσκευές τους. Περίμεναν, σύμφωνα με τη μαρτυρία, τα εκχιονιστικά μηχανήματα καθώς είχαν ενημερωθεί ότι επρόκειτο να φτάσουν σύντομα. Όμως, η χιονοστιβάδα τους πρόλαβε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Πάολο Τζεντιλόνι, ο οποίος επισκέφθηκε το Ριέτι που έχει πληγεί από το σεισμό δήλωσε πως όλες οι υπηρεσίες εργάζονται σκληρά για την προστασία των πολιτών.

Όπως είπε, προτεραιότητα είναι οι διασώστες να προσεγγίσουν όλες τις απομονωμένες περιοχές ώστε να διαπιστώσουν αν υπάρχουν κάτοικοι που κινδυνεύουν. 



Συγκλονίζει μαρτυρία του επιζώντα:  «Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου είναι ακόμα μέσα στο κτήριο»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός από τους δύο μόλις ανθρώπους που κατόρθωσαν να σωθούν όταν η χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ξενοδοχείο.

«Πήγα να πάρω κάτι από το αυτοκίνητό μου και σώθηκα», δήλωσε στους διασώστες ο άντρας, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Η γυναίκα μου και τα παιδιά μου είναι ακόμα μέσα στο κτήριο», φέρεται να είπε ο άντρας σοκαρισμένος και εξήγησε ότι βγήκε να πάρει κάτι από το αυτοκίνητό του, όταν είδε την τεράστια ποσότητα χιονιού να καλύπτει τα πάντα.

«Είδα ακόμα έναν άντρα που ήταν έξω, καλύφθηκε κι εκείνος από το χιόνι, όμως καταφέραμε να ξεθαφτούμε και να σωθούμε, μπαίνοντας στο αυτοκίνητο, που δεν είχε καλυφθεί», είπε ο ίδιος. 

Πρόκειται για τον 38χρονο που έστειλε μήνυμα μέσω του what’s app και ειδοποίησε για την τραγωδία, χθες το απόγευμα γράφοντας: «Βοηθήστε μας, θα πεθάνουμε από το κρύο»!

Ο δεύτερος επιζών νοσηλεύεται με υποθερμία σε νοσοκομείο της Ιταλίας.




Δήμαρχος περιοχής : «Το ξενοδοχείο θάφτηκε κάτω από τρία μέτρα χιόνι»

Ο δήμαρχος της Φαρίντολα, Ιλάριο Λακέτα μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο μίλησε για «διπλή τραγωδία», καθώς στην περιοχή επικρατεί ο χειρότερος χιονιάς εδώ και 50 χρόνια, ενώ οι χθεσινοί σεισμοί επιδείνωσαν την κατάσταση.

«Μας ειδοποίησαν χθες το βράδυ, ενώ βρισκόμουν σε ένα μηχάνημα και προσπαθούσαμε να ανοίξουμε αποκλεισμένους δρόμους. Στην αρχή σκέφτηκα ότι ήταν απίστευτο, πως επρόκειτο για φάρσα. Από τις 9 χθες το βράδυ προσπαθούσαμε να φτάσουμε το ξενοδοχείο αλλά όλη η περιοχή είναι καλυμμένη από 2,5 μέτρα χιόνι ενώ όπου επικρατεί χιονοθύελλα, το χιόνι φτάνει τα τρία μέτρα» λέει.

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

kraounakis kasselakis 987 new

Κραουνάκης σε Κασσελάκη: «Δώσε airbnb εσύ την Κουμουνδούρου να βγάλουμε κάνα μεροκάματο» (Video)

Ο γνωστός συνθέτης έκλεισε τη βραδιά λέγοντας μεταξύ άλλων «ευχαριστούμε Στέφανε, Τάιλερ σ’αγαπώ».

ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Ρομποτ Σοφια

ΔΕΘ: Δεν πήγε πολύ καλά η βόλτα για το ρομπότ Σοφία που μιλάει Ελληνικά – Έφαγε τούμπα σε σκάλες (video)

Απέχει ακόμα αρκετό καιρό η στιγμή που θα μας κατακτήσουν τα ρομπότ

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

ελας

Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Τι παραδέχτηκε σε διαδικτυακή συνομιλία

Ενώ φέρεται να παραδέχθηκε «σε διαδικτυακή συνομιλία με έτερους χρήστες ότι προβαίνει σε σεξουαλική κακοποίηση…

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

6111979

Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας

Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν»,…

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

AP23315613979564

Φρίκη στο Μάντσεστερ: «Θυμίζει σειρά τρόμου» – Βρέθηκαν κι άλλα ανθρώπινα λείψανα

Ο ντετέκτιβ Λιούις Χιουζ είπε ότι εξετάζονται τέσσερις σκηνές εγκλήματος στο Σάλφορντ και την ευρύτερη…