Newsroom

Newsroom

Το είπαν και το έκαναν: "Πήραν κεφάλια" από τη φρεγάτα "Κανάρης"

Τον κυβερνήτη και τον διευθυντή ναυτιλίας της φρεγάτας «Κανάρης» που έμεινε κολλημένη σε ξέρα στη νησίδα Αταλάντη «καρατόμησαν» σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

59fc50be1dc5244f578b4586 1

Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για την επιλογή νέου κυβερνήτη. 

Εν τω μεταξύ, μετά τη σειρά συσκέψεων με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, όπου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της προσάραξης της φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ είχε «διαρρεύσει» πως για το θέμα επρόκειτο να «πέσουν κεφάλια». Κάτι το οποίο και έγινε.

Επισημαίνεται πως για την εξακρίβωση των συνθηκών του συμβάντος ήδη έχει διαταχθεί ένορκη Διοικητική Εξέταση. Την ίδια στιγμή, διατάχθηκε και η σύσταση Επιτροπής Πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια του συμβάντος και εξαχθούν ακολούθως συμπεράσματα και διδάγματα προς περαιτέρω εκμετάλλευση.

Η ανακοίνωση

«Σε συνέχεια θαλάσσιου συμβάντος φρεγάτας ΚΑΝΑΡΗΣ, πρωινές ώρες Πέμπτης 02 Νοεμβρίου 2017, αποφασίστηκε η αντικατάσταση Κυβερνήτου και Διευθυντού Ναυτιλίας – Κατεύθυνσης πλοίου. Το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή 03 Νοεμβρίου 2017 για την επιλογή νέου Κυβερνήτου.

Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την εξακρίβωση των συνθηκών του συμβάντος και παράλληλα η σύσταση Επιτροπής Πραγματογνωμοσύνης προκειμένου εντοπισθούν τα αίτια του συμβάντος και εξαχθούν ακολούθως συμπεράσματα και διδάγματα προς περαιτέρω εκμετάλλευση».

Υπενθυμίζεται ότι η φρεγάτα «ΚΑΝΑΡΗΣ» προσάραξε την Πέμπτη τα ξημερώματα σε αβαθή ύδατα στη νησίδα Αταλάντη του Σαρωνικού Κόλπου, νοτιοδυτικά της Ψυττάλειας, επιστρέφοντας από προγραμματισμένη δραστηριότητα στον ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Η φρεγάτα αποκολλήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με τη συνδρομή ρυμουλκών του Πολεμικού Ναυτικού και Ιδιωτικού Φορέα και απέπλευσε προς το Ναύσταθμο Σαλαμίνας. 

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΓΕΝ

«Πρωινές ώρες Πέμπτης 02 Νοεμβρίου 2017, φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ προσκόλλησε σε αβαθή ύδατα στη νησίδα Αταλάντη Σαρωνικού Κόλπου, κατά την επιστροφή του από προγραμματισμένη δραστηριότητα στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν έχει παρατηρηθεί κλίση του πλοίου, ούτε εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος. Έχουν αναληφθεί οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκόλληση του πλοίου. Αίτια διερευνούνται από το Πολεμικό Ναυτικό».

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

παλαι συνταγμα

Δυναμική διαδήλωση στο Σύνταγμα για την Γάζα που έπνιξαν με χημικά (video)

Εκατοντάδες άνθρωποι από φιλο-παλαιστινιακές οργανώσεις, αλληλέγγυοι, συμμετείχαν στη δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για όσα τραγικά συμβαίνουν…

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

karvounopoulos

H πρώτη δήλωση του Πάρι Καρβουνόπουλου μετά το εγκεφαλικό: Μου έδωσε αναβολή ο Θεός

Συγκλονιστική ανάρτηση από τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, μετά την περιπέτεια υγείας του και το εγκεφαλικό.