Το ΔΝΤ συντάσσεται με την Κομισιόν στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και καλύπτει το πρώην στέλεχός του Ανδρέα Γεωργίου

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τάχθηκε στο πλευρό της Κομισιόν στο ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ και του Ανδρέα Γεωργίου, λέγοντας πως «συμμερίζεται πλήρως» τις ανησυχίες που εξέφρασε η Επιτροπή. «Πρέπει να προστατευτεί η συντελεσθείσα πρόοδος» στην απεικόνιση στατιστικών στοιχείων, σημείωσε το ΔΝΤ.

57c8530d1dc52461108b4718

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις ανέφερε πως η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέκσου αναμένεται θα βρεθεί στην Αθήνα περί τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ερωτηθείς για το θέμα ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου, ο Ράις είπε πως, παρόλο που το ΔΝΤ δεν σχολιάζει υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της δικαστικής διερεύνησης, συμμερίζεται πλήρως τις ανησυχίες που διατύπωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην επιστολή της προς την ελληνική κυβέρνηση.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην απεικόνιση των στατιστικών δεδομένων της χώρας από την ΕΛΣΤΑΤ από το 2010 και εντεύθεν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, από το 2010 και μετά, η ποιότητα των στατιστικών στοιχείων έχει βελτιωθεί σημαντικά, καθώς έχει πραγματοποιηθεί αξιόλογη πρόοδος στον τομέα αυτό.

Για τον Ανδρέα Γεωργίου, υποστήριξε ότι είναι πρώην στέλεχος του Ταμείου, επιφυλάχθηκε, ωστόσο να εξετάσει κατά πόσο είχε παραιτηθεί από το 2010, όταν ανέλαβε την ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…