Το αφοπλιστικό μήνυμα του Φώτη Σεργουλόπουλου για το ναυάγιο: «Δεν θέλω να ακούσω κουβέντα»

«Κάποιοι μας θεωρούν γραφικούς επειδή διεκδικούμε τα δικαιώματά μας», σημείωσε ο παρουσιαστής

Screenshot 4 15

Με αφορμή το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο και απαντώντας σε κάθε κραυγή ξενοφοβίας και μισανθρωπισμού, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά έκαναν σήμερα μια διαφορετική εισαγωγή στην εκπομπή τους στην ΕΡΤ.

Ο παρουσιαστής μίλησε χωρίς περιστροφές για την προσφυγιά, τον ρατσισμό, για την πάλη για τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου και αποδόμησε πολλά από τα επιχειρήματα της ακροδεξιάς ρητορικής για τη μεγάλη τραγωδία που έχει συγκλονίσει όχι μόνο τη χώρα μας.

«Αυτός ο χειμώνας ήταν λίγο βαρύς και συνεχίζει. Όση αισιοδοξία και να λέμε, λίγο αυτό το πράγμα με έχει σοκάρει…

Μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολλοί μπορεί να μας θεωρούν γραφικούς. Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν ότι όταν ο άλλος διεκδικεί το δικαίωμά του, ότι είμαστε γραφικοί.

Οι άνθρωποι μετακινούνται. Έχουμε ζήσει προσφυγιά, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε μέσα στο αίμα μας αυτόν τον ξεριζωμό. Τους έδιωξαν από τα σπίτια τους και έφυγαν κατατρεγμένοι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Φώτης Σεργουλόπουλος και πρόσθεσε:

«Είμαστε στο 2023. Τα πράγματα πρέπει να έχουν ωριμάσει και η ιστορία να μας έχει διδάξει να είμαστε πιο άνθρωποι από τότε που έβλεπαν έναν ξένο και δεν ήξεραν τι ήταν και του πετούσαν πέτρες.

Κανένας δεν φεύγει έτσι από τη χώρα του με αγκαλιά βρέφη και παιδιά… Δεν θέλω να ακούσω κουβέντα όμως. Θα προχωρήσουμε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε μπροστά. Πίσω δεν θα πάει κανένας. Μπροστά θα πάμε όλοι. Και όποιος μπορεί περισσότερο, ας μας παρασύρει να πάμε πιο μπροστά».

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV