Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ: Άμεση απελευθέρωση των φοιτητών που συμμετείχαν στην αντιφασιστική διαδήλωση

Ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ σχετικά με τη σύλληψη φοιτητών του τμήματος που συμμετείχαν στην αντιφασιστική διαδήλωση, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων

Την άμεση απελευθέρωση των φοιτητών του που συμμετείχαν στην αντιφασιστική διαδήλωση ζητά με ανακοίνωσή του το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι Καθηγητές και το λοιπό προσωπικό του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών, μέσω της ανακοίνωσης, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους συλληφθέντες φοιτητές και στη συλληφθείσα φοιτήτριά τους, ενώ παράλληλα  ζητούν την άμεση απελευθέρωσή τους, «ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν ήρεμοι και απερίσπαστοι στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Παράλληλα, απαιτούν από τις Αστυνομικές δυνάμεις «να μην αντιμετωπίζουν με υπέρμετρη βία και καταστολή τους νέους ανθρώπους που διαδηλώνουν για τις ιδέες τους, αλλά να ενεργούν πάντα με σεβασμό προς το κράτος δικαίου και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Τέλος, δηλώνουν ότι ως Τμήμα Πολιτικών Επιστημών παρακολουθούν με αγωνία και από πολύ κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η ανακοίνωση του τμήματος Πολιτικών Επιστημών

«Χθες το βράδυ, μετά από αντιφασιστική διαδήλωση στην ευρύτερη περιοχή του Λευκού Πύργου, συνελήφθησαν από τις Αστυνομικές δυνάμεις 51 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και 3 φοιτητές (δύο νέοι και μία νέα) του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Οι συλληφθέντες κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και πρόκειται να απολογηθούν αύριο στον Ανακριτή.

Εμείς οι Καθηγητές και το λοιπό προσωπικό του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών επιθυμούμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους συλληφθέντες φοιτητές και στη συλληφθείσα φοιτήτριά μας. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τις ακριβείς συνθήκες της σύλληψής τους, αλλά δηλώνουμε ότι τους γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι πρόκειται για εξαιρετικούς χαρακτήρες και άριστους φοιτητές, ότι συμμετέχουν στα μαθήματα και στην εκπαιδευτική διαδικασία του Τμήματος, ανταποκρινόμενοι πάντα με επιτυχία στις εξετάσεις. Γι’ αυτό και ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή τους, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν ήρεμοι και απερίσπαστοι στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος, απαιτούμε από τις Αστυνομικές δυνάμεις να μην αντιμετωπίζουν με υπέρμετρη βία και καταστολή τους νέους ανθρώπους που διαδηλώνουν για τις ιδέες τους, αλλά να ενεργούν πάντα με σεβασμό προς το κράτος δικαίου και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών. Και δηλώνουμε ότι ως Τμήμα Πολιτικών Επιστημών παρακολουθούμε με αγωνία και από πολύ κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης.

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020»

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στη σύλληψη 51 ατόμων που συμμετείχαν σε αντιφασιστική διαδήλωση, στην ευρύτερη περιοχή του Λευκού Πύργου, σβήνοντας σβάστικες και στοχάδια από τους τοίχους, φώναζαν συνθήματα για τον Παύλο Φύσσα και καλούσαν στην πορεία της Παρασκευής 18/9 για τη δολοφονία Φύσσα και της Δευτέρας 21/9 για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Στους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ένα κακούργημα και 5 πλημμελήματα.

ΚΕΕΡΦΑ: Ομαδική φασιστική επίθεση σε βάρος μεταναστών εργατών στον Ασπρόπυργο

ΚΕΕΡΦΑ: Ομαδική φασιστική επίθεση σε βάρος μεταναστών εργατών στον Ασπρόπυργο

Ομαδική φασιστική επίθεση δέχτηκαν τρεις μετανάστες εργάτες σε αποθήκες αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Γκορυτσά Ασπροπύργου,…

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης γράφει για τον Οικισμό Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης του 16χρονου Κώστα

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης γράφει για τον Οικισμό Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης του 16χρονου Κώστα

Με τους Τσιγγάνους αυτού του Οικισμού έζησε ως ενεργός εθελοντής του Δικτύου DROM για πέντε…

Δημοσιογράφος NYT: «Γαλάζιο» θύμα Predator παραδέχτηκε ότι δε μιλάει δημόσια για να μην ωφεληθεί η αντιπολίτευση

Δημοσιογράφος NYT: «Γαλάζιο» θύμα Predator παραδέχτηκε ότι δε μιλάει δημόσια για να μην ωφεληθεί η αντιπολίτευση

«Ξέρω πόσο ντροπιαστικά πράγματα υπάρχουν στο τηλέφωνό μου. Πώς να μιλήσω;»