Newsroom

Newsroom

Τίτλοι τέλους στο ΔΟΛ με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο – Στον "αέρα" οι εργαζόμενοι

Σε αναντιστοιχία με όσα δήλωνε ο υιός Ψυχάρης στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια, πως δηλαδή υπάρχουν κάποιες μικρές καθυστερήσεις δεδουλευμένων και πως όλα θα διευθετηθούν, ο πατέρας του ανακοίνωσε -μέσω Καρακούση- ότι αν δεν βρεθεί έως τις 15 Οκτωβρίου επενδυτής, τότε θα πέσουν οι τίτλοι τέλους για τον ιστορικό εκδοτικό οργανισμό.

57e3b3cb1dc5248d438b47e1

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Ψυχάρης, όταν ρωτήθηκε σχετικά στην Εξεταστική της Βουλής, απάντησε: «Το θέμα της καθαρά αυστηρής μισθοδοσίας είναι κάτι μεταξύ ημών και υμών. Καταβάλλονται και θα καταβάλλονται όλα τα ποσά. Ίσως κατά καιρούς να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις. Καθυστερήσεις, οι οποίες θα οφείλονται όχι στη θέλησή μας, αλλά στο γενικότερο οικονομικό κλίμα και ευελπιστούμε πως τέτοιες τυχόν καθυστερήσεις θα απαλειφθούν».

Ήταν λίγο πριν ο υιός Ψυχάρης κάνει την… επική δήλωση περί δανειοδότησης με «αέρα – πατέρα».

Χθες, Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των εργαζομένων στον ΔΟΛ, όπου εν τέλει ο Σταύρος Ψυχάρης αποφάσισε να σπάσει την εκκωφαντική σιωπή του για όσα συμβαίνουν στον Οργανισμό.

Ο Αντώνης Καρακούσης πήγε στην συνέλευση και παρέδωσε επιστολή του εκδότη, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε για τα όσα συμβαίνουν στον ΔΟΛ. Από όσα αναφέρονται στην επιστολή αλλά και όσα είπε ο Καρακούσης προκύπτουν τα εξής:

Οι εργαζόμενοι καλούνται να συνεχίσουν να εργάζονται απλήρωτοι μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, αφού ο Ψυχάρης αναζητά νέο επενδυτή. Αν βρεθεί επενδυτής οι εργαζόμενοι θα πάρουν τα οφειλόμενα και ταυτόχρονα θα ξεκινήσει νέο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης με απολύσεις και μειώσεις μισθών. Αν δεν βρεθεί επενδυτής η εταιρεία θα οδηγηθεί σε κάποια διαδικασία προστασίας από πιστωτές ή αναστολής λειτουργίας ή κάτι άλλο σχετικό με τον Ψυχάρη να αναφέρει στην επιστολή του ότι δεν θα ρίξει… πιστολιά στους εργαζομένους, αλλά θα βρει τρόπο να πάρουν τις αποζημιώσεις τους.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους αποφάσισαν τελικά να μην προχωρήσουν σε απεργιακή κινητοποίηση αλλά να γίνει οργανωμένα και συντονισμένα μέσω των σωματείων κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Επίσης η συνέλευση αποφάσισε να ζητήσει εκ νέου από την διοίκηση να καταβάλει τις επόμενες μέρες κάποιο ποσό στους εργαζομένους για να καλύψουν τις άμεσες βιοποριστικές τους ανάγκες.

Βέβαια με δεδομένα τα πάσης φύσεως χρέη του ΔΟΛ, την κατάρρευση των εντύπων του αλλά και την γενικότερη κατάσταση στον χώρο των εφημερίδων (κυκλοφορίες, διαφημίσεις κλπ) το πόσο εύκολο είναι να βρεθεί επενδυτής μέσα σε 2-3 εβδομάδες ο οποίος να ρίξει άμεσα πολύ ρευστό στον ΔΟΛ μοιάζει κομμάτι δύσκολο. Είδωμεν…

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

aston villa olympiacos 19252

Viral φίλος του Ολυμπιακού που σουβλίζει το αρνί και… τεμαχίζει με μπαλτά εμφάνιση της Άστον Βίλα!

Ένας φίλαθλος του Ολυμπιακού αποφάσισε να γιορτάσει το Πάσχα με έναν ιδιαίτερο τρόπο

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

via2

ΗΠΑ: Βάναυση αστυνομική βία σε Ιταλό φοιτητή – Τον έδεσαν και τον κακοποίησαν (video)

«Σεβαστείτε τα δικαιώματά μου» έλεγε στους αστυνομικούς, φωνάζοντας από τους φρικτούς πόνους επί 13 λεπτά