Newsroom

Newsroom

Την…Γιαδικιάρογλου δείχνει κι ο Πλασκοβίτης!

Την γνώστη σκηνή στην ελληνική ταινία «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο» -όπου τρείς μαθήτριες η Πετροβασίλη,η Γιαδικιάρογλου και Παπασταύρου…

Την γνώστη σκηνή στην ελληνική ταινία «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο» -όπου τρείς μαθήτριες η Πετροβασίλη,η Γιαδικιάρογλου και Παπασταύρου κάνοντας σκανδαλιές ρίχνουν την ευθύνη η μια στην άλλη- θυμίζουν οι απολογίες του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών,Ηλία Πλασκοβίτη και του πρέσβη στο Παρίσι,Κωνσταντίνο Χαλαστάνη.
O πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, στην κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, πως εκ παραδρομής είχε εμπλέξει το όνομα του Ηλία Κλη ως του ανθρώπου με τον οποίο επικοινώνησε στη Γαλλία για την παραλαβή των αρχείων αντί για τον πρεσβευτή της χώρας μας στο Παρίσι, Κωνσταντίνο Χαλαστάνη. Ο τελευταίος, όμως, μόλις δύο ημέρες νωρίτερα είχε αναφέρει στην επιτροπή πως δεν θυμάται απολύτως τίποτα όσον αφορά οποιαδήποτε συνάντηση/συνεννόησή του με τον κ. Πλασκοβίτη.

Την ίδια ώρα, ο πρώην γενικός γραμματέας δήλωσε πως ήταν αναρμόδιος για να διαχειριστεί τη λίστα, σημειώνοντας πάντως πως το θέμα είχε συζητηθεί σε σύσκεψη στις 24 Ιανουαρίου 2011 με τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, το σύμβουλό του Αναστάσιο Μπάνο, καθώς και τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννη Καπελέρη, χωρίς όμως να αποφασιστεί κάτι συγκεκριμένο. «Η αίσθηση μου ήταν ότι μπορούσε να γίνει αξιοποίησή της λίστας, εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε, όμως, ότι δεν έγινε», φέρεται να επισήμανε ο κ. Πλασκοβίτης. Ο ίδιος πρόσθεσε πως σε συσκέψεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είχε συμμετάσχει και ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΠ, χωρίς όμως να έχει γίνει αναφορά στη λίστα Λαγκάρντ.

 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…