Τίναξε στον «αέρα» την Προανακριτική ο Τόμπρας: Έγγραφο αποδεικνύει ότι ο Καλογρίτσας αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατ. ευρώ

Εντύπωση προκαλεί δε ότι -σύμφωνα με τον μάρτυρα- το μνημόνιο συνεργασίας των δύο πλευρών υπογράφηκε πάνω στο χαλί της οικίας του Χούρι

5287080

 

Καταρρέει από τον πρώτο μάρτυρα το επινόημα της «Καλογριτσιάδας». Ο Κυριάκος Τόμπρας κατέθεσε στην Προανακριτική έγγραφο με το οποίο -σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης- ο Χρήστος Καλογρίτσας αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατ. ευρώ προς την CCC. Μάλιστα, ο μάρτυρας αποκάλυψε και το ύψος της αμοιβής του για την διαμεσολάβηση, γεγονός που αποδομεί πλήρως το αφήγημα περί διαμεσολάβησης του Νίκου Παππά ανάμεσα στον εργολάβο και τους Λιβανέζους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Πλήθος στοιχείων κατέθεσε ο Κυρ. Τόμπρας κατά τη δεύτερη κατάθεσή του στην Προανακριτική. Ο μάρτυρας έφερε στο «φως» e-mail που δεν συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία, όπως επίσης μία χειρόγραφη συμφωνία που συντάχθηκε δύο χρόνια μετά το πέρας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και φέρει τις υπογραφές του ιδίου αλλά και των Χρ. Καλογρίτσα και Χούρι.

Κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, το εν λόγω έγγραφο αποτελεί προϊόν νέων διαπραγματεύσεων που πραγματοποιήθηκαν, στις 6/5/2018, στην οικία του Χούρι στην Πολιτεία, με σκοπό να βρεθεί η φόρμουλα για να επιστραφούν τα 3 εκατ. ευρώ στους Λιβανέζους.

Εντύπωση προκαλεί δε ότι -σύμφωνα με τον μάρτυρα- το μνημόνιο συνεργασίας των δύο πλευρών υπογράφηκε πάνω στο χαλί της οικίας του Χούρι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κυρ. Τόμπρας αφηγήθηκε πως ο εργολάβος κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων δήλωσε ότι αδυνατεί να επιστρέψει τα χρήματα, αλλά έχει εμπλοκή σε ανεκτέλεστα έργα ύψους 300 εκατ. ευρώ, ζητώντας τη βοήθεια των ιδιοκτητών της CCC προκειμένου αυτά να γίνουν εκτελεστά για να επιστραφεί το ποσό.

Επί της ουσίας, με το χειρόγραφο που κατέθεσε ο κ. Τόμπρας, αποδεικνύεται ότι ο Χρ. Καλογρίτσας διαπραγματευόταν δύο χρόνια μετά το αποτυχημένο τηλεοπτικό εγχείρημα με εκείνους που μήνυσε, αναγνωρίζοντας ότι χρωστά τα 3 εκατ. ευρώ που προσπαθεί μέσω νομικών κινήσεων και πολιτικής εκμετάλλευσης από ΝΔ – ΚΙΝΑΛ να διατηρήσει στην τσέπη του.

Δείτε το έγγραφο:

IMG 20210420 115820 2

Οι διαπραγματεύσεις

Όπως σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο μάρτυρας είχε προειδοποιήσει από την προηγούμενη κατάθεσή του για την προσκόμιση του χειρόγραφου, το οποίο έριξε στα «σχοινιά» ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. Διηγούνται, μάλιστα, τον τρόπο που ο Κυρ. Τόμπρας περιέγραψε το σκηνικό της διαπραγμάτευσης και πώς ο ίδιος οδήγησε τις δύο πλευρές στην υπογραφή του εγγράφου προκειμένου να τις δεσμεύσει:

«Στο σπίτι του κυρίου Σάμερ Χούρι δύο χρόνια μετά τα γεγονότα ο απατεώνας Καλογρίτσας που δήθεν εξαπάτησε την πλευρά Khoury ήταν με τον Τόμπρα στο σπίτι του Χούρι, δηλαδή τον απατεώνα που με εξαπάτησε τον καλώ και στο σπίτι μου; Και καθόταν στο σαλόνι του Χούρι επειδή συμφωνήσανε κάτι, αλλά επειδή ήταν τόσο βλακωδώς αναξιόπιστοι και οι δύο σ’ αυτό που συμφωνήσανε, τους λέω: ¨Όχι, μάγκες, αυτή τη φορά. Αυτή τη φορά αυτό που λέτε θα το υπογράψετε¨. Πήρα, λοιπόν, το χεράκι μου, πήρα μια κόλλα χαρτί, τα έγραψα χειρόγραφα και τους λέω: ¨Βάλτε από μια υπογραφή ο καθένας και να βάλει και ο γραμματέας του κυρίου Χούρι εδώ κι αυτός μια υπογραφή¨».

Επιπλέον, ο Κυρ. Τόμπρας φέρεται να είχε εξηγήσει ότι η διαπραγμάτευση κατέληξε στο να συνεργαστεί ο Χρ. Καλογρίτσας με την επενδυτική τράπεζα Μarkaz, η οποία θα έμπαινε ως στρατηγικός επενδυτής στην κατασκευαστική, «Τοξότης». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο μάρτυρας αποκάλυψε πως η εν λόγω τράπεζα θα χρηματοδοτούσε την εταιρία του εργολάβου για να εκτελέσει τα έργα ύψους 300 εκατ. ευρώ προκειμένου να μπορέσει ο Χρ. Καλογρίτσας να επιστρέψει τα 3 εκατ. ευρώ που χρωστούσε. 

Ο Κυρ. Τόμπρας φέρεται να υποστήριξε ενώπιον της Επιτροπής ότι συντάχθηκε και συμφωνητικό με την ένδειξη «εμπιστευτικό», περιλαμβάνοντας όλες τις λεπτομέρειες της νέας συνεργασίας των δύο πλευρών. Ωστόσο, κατά τον μάρτυρα, ούτε η συμφωνία αυτή δεν προχώρησε, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες της CCC να προσφύγουν στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο. Ως γνωστόν, η απόφαση του δικαστηρίου δικαίωσε την οικογένεια Χούρι και η απόφαση επικυρώθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Δείτε το συμφωνητικό:

1 11

 

2 8

Πηγή: documentonews.gr

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

InCollage 20240502 120728230

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

Ένας πολύ έντονος διάλογος εκτυλίχθηκε στον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης, από τον Ευάγγελο Αντώναρο και…

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

Μαζωνάκης

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

«Ναι καλησπέρα σας, φροντιστήριο γερμανικών εκεί; Μια ερώτηση παρακαλώ;», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο…