Newsroom

Newsroom

Την πληρωμή των επιδοτήσεων του 2009 ζητάνε οι αγρότες της Ροδόπης

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, έστειλε η Ένωση Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Αγροτών, όπου ζητάνε την…

agrotis

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, έστειλε η Ένωση Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Αγροτών, όπου ζητάνε την πληρωμή των επιδοτήσεων του 2009, καθώς και την μετεγκατάσταση του ΟΠΕΚΕΠΕ σε ιδιόκτητο κτίριο του οργανισμού στο Κόσμιο Ροδόπης.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Το 2009 πρώτη χρονιά ψηφιοποίησης του ΟΣΔΕ υπήρξαν πολλά προβλήματα εκ μέρους της ΠΑΣΕΓΕΣ που ανέλαβε το έργο. Στις περιοχές εκείνες του Νομού που ήταν σε έλεγχο τηλεπισκόπησης λόγω των προβλημάτων αυτών, πολλοί παραγωγοί δεν πληρώθηκαν τη συνδεδεμένη ενίσχυση του βαμβακιού.

Τα λάθη αυτά διορθώθηκαν από την ΕΑΣ Ροδόπης αλλά και από το παράρτημα ΟΠΕΚΕΠΕ Θράκης. Παρόλο αυτά οι παραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι.

Έχει παραχωρηθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ από το ΕΘΙΑΓΕ το κτίριο που βρίσκεται στο Κόσμιο Κομοτηνής το οποίο αρχικά προβλεπόταν να γίνει ινστιτούτο ποιοτικού ελέγχου βάμβακος για την μετεγκατάσταση των γραφείων ΟΠΕΚΕΠΕ Θράκης από το ενοικιαζόμενο κτίριο στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Κύριε Υπουργέ,
Μας προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν δίνει τα απαραίτητα χρήματα να γίνει αυτή η μετεγκατάσταση και συνεχίζεται η ασύμφορη ενοικίαση ακόμη των σημερινών γραφείων με τίμημα που πλησιάζει τα 50.000 ευρώ το χρόνο.

Να σημειώσουμε ότι το κτίριο του ΕΘΙΑΓΕ είναι πολύ μεγάλο και θα μπορούσαν να εγκατασταθούν και άλλες υπηρεσίες του κράτους με αποτέλεσμα το οικονομικό όφελος να είναι μεγαλύτερο των 100.000 ευρώ ετησίως.

Κύριε Υπουργέ, στη σημερινή δύσκολη κατάσταση της πατρίδας μας ο αγροτικός τομέας είναι από τους λίγους παραγωγικούς τομείς που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται και να φέρουν έσοδα στο κράτος.

Ζητούμε λοιπόν την δική σας παρέμβαση για την άμεση πληρωμή των συναδέλφων αγροτών στους οποίους οφείλονται οι επιδοτήσεις του 2009, αλλά και την άμεση μετεγκατάσταση του ΟΠΕΚΕΠΕ Θράκης στο ιδιόκτητο κτίριο στο Κόσμιο Κομοτηνής».

http://www.inpost.gr