Την Πέμπτη ξεκινάει η θεραπεία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ - Συγκινημένη η οικογένεια

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν ότι ο Παναγιώτης-Ραφαήλ μπορεί να λάβει την πρωτοποριακή γονιδιακή θεραπεία

 

NewsRoom 19/11/2019 | 11:21

Ευχάριστα και πολύ αισιόδοξα είναι τα νέα που έρχονται από την Βοστόνη για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ, το 18 μηνών αγοράκι που διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία.

Έπειτα από τις εξετάσεις που υπεβλήθη διαπιστώθηκε πως ο μικρός μπορεί να λάβει την γονιδιακή θεραπεία. Μάλιστα, όπως έκαναν γνωστό οι γονείς του με ανάρτηση στο facebook η πρώτη συνεδρία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου.

«Παιδιά είμαστε τοοοοσο χαρούμενοι!! Τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγήκαν! Ο Παναγιώτης Ραφαήλ μπορεί να λάβει τη γονιδιακή θεραπεία! Πρώτα ο Θεός, είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου! Σας ευχαριστούμε πολύ!! Οι ευχές σας έπιασαν τόπο!! Να είστε όλοι καλά!!!» έγραψαν οι γονείς του στο Facebook. 

Ο Παναγιώτης Ραφαήλ έχει διαγνωστεί με νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου 1 και η περιπέτειά του έχει συγκινήσει όλη την Ελλάδα. Χάρη στην κινητοποίηση όλων, το σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις, MDA Ελλάς, ανακοίνωσε πως μέσα σε σχεδόν έναν μήνα, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 3,6 εκατ. ευρώ.