Newsroom

Newsroom

Την επιβολή στρατιωτικού νόμου ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Λενίν Μορένο

Στρατιωτικός νόμος και κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η απάντηση του νεοφιλελεύθερου προέδρου Λ. Μορένο, απέναντι στις μαζικές διαδηλώσεις 

AP 19282583795127

Ο πρόεδρος Λενίν Μορένο ανακοίνωσε την επιβολή στρατιωτικού νόμου και απαγόρευση κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα Κίτο και τα περίχωρα την 11η ημέρα βίαιων διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που αποφάσισε η κυβέρνησή του με αντάλλαγμα την χορήγηση δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Το μέτρο θα ισχύσει από τις 15.00 τοπική ώρα του Σαββάτου και «θα διευκολύνει το έργο των δυνάμεων της τάξης απέναντι στις απαράδεκτες παρεκτροπές βίας», ανακοίνωσε στο Twitter ο πρόεδρος του Ισημερινού.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι πολίτες του Εκουαδόρ διαδηλώνουν μαζικά και μαχητικά. 

Διεκδικούν την απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων που εξήγγειλε ο Μορένο, με πρώτο την κατάργηση των επιδοτήσεων στο πετρέλαιο ντίζελ και τη βενζίνη, που έχει οδηγήσει σε υπερδιπλασιασμό της τιμής τους και συμπαρασύρει σε μεγάλες αυξήσεις πολλά προϊόντα πρώτης ανάγκης. Παράλληλα, αντιδρούν στην προώθηση ιδιωτικοποίησης κρατικών επιχειρήσεων, όπως προβλέπει η σύμβαση με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για δάνειο 4,2 δισ. δολαρίων.

Έως τώρα, με βάση τα επίσημα στοιχεία, ένας πολίτης έχει σκοτωθεί σε συγκρούσεις με αστυνομία και στρατό, 73 έχουν τραυματιστεί, ενώ έχουν γίνει και 477 συλλήψεις.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους