Newsroom

Newsroom

Την αποπομπή της Σαββαΐδου αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο

Την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της γ.γ. Εσόδων αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο μετά τη δίωξή της σε βαθμό κακουργήματος για το "πάγωμα" προστίμου 78 εκατ. ευρώ προς εταιρία που σχετίζεται με υπόθεση τοκκογλυφίας και άλλη σε βαθμό πλημμελήματος σε σχέση με την καθυστέρηση είσπραξη φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων. Την εισήγηση για την αποπομπή της έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

savvaidou 5

Την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη θέση της γ.γ. Εσόδων αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο μετά τη δίωξή της σε βαθμό κακουργήματος για το “πάγωμα” προστίμου 78 εκατ. ευρώ προς εταιρία που σχετίζεται με υπόθεση τοκκογλυφίας και άλλη σε βαθμό πλημμελήματος σε σχέση με την καθυστέρηση είσπραξη φόρου τηλεοπτικών διαφημίσεων. Την εισήγηση για την αποπομπή της έκανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Το υπουργικό συμβούλιο έκανε αποδεκτή ομόφωνα την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για να παφθεί από τα καθήκοντά της η ΓΓΔΕ Κατερίνα Σαββαΐδου. Σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την κοινωνία και τον ελληνικό λαό δεν μπορεί να γίνει…αποδεκτό από δημόσιους λειτουργούς να λειτουργούν κατά του δημοσίου συμφέροντος», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι δεν γίνεται να ευνοούνται συγκεκριμένες επιχειρήσεις «οι οποίες ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από προηγούμενες κυβερνήσεις και αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής».

«Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι, κανόνες και θα τηρηθούν», πρόσθεσε. 

Σημειώνεται, ότι δύο ημέρες πριν η κα. Σαββαΐδου απέρριψε το αίτημα του πρωθυπουργού να παραιτηθεί, υποστηρίζοντας ότι όλες οι ενέργειές της ήταν σύννομες και είχαν την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

«Αρνήθηκα να παραιτηθώ από τη θέση του Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καθώς δεν μπορώ να αποχωρήσω σε μια χρονική στιγμή που αβάσιμα αμφισβητείται η ορθή εκπλήρωση των καθηκόντων μου και πλήττεται η εντιμότητά μου και η αξιοπρέπειά μου λόγω της εμπλοκής του ονόματος μου σε δικαστικές περιπέτειες.

Άλλωστε, δεν θα επιτρέψω, η παραίτησή μου να θεωρηθεί ως παραδοχή της εμπλοκής μου σε οποιοδήποτε σκάνδαλο ή να οδηγήσει στη μετατροπή της ανεξάρτητης Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε μια φοβισμένη φορολογική διοίκηση που δεν μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή της», είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, η κα. Σαββαΐδου στην επιστολή της.

Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα Σαββαΐδου τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου θα δώσει γραπτές εξηγήσεις στους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου ως ύποπτη για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία καθώς φέρεται να «πάγωσε» πρόστιμο 78 εκατομμυρίων ευρώ που επιβλήθηκε σε εταιρία η οποία εμπλέκεται σε υπόθεση τοκογλυφίας. 

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…