Τι συζήτησαν Τσίπρας – Θεοδωράκης στο Μέγαρο Μαξίμου

Συνάντηση είχαν σήμερα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Σταύρο Θεοδωράκη κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν διεξοδικά την πρόταση του Ποταμιού για την δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

5aa6bb8c1dc5244f4f8b45b7

Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν θεσμοί που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και για αυτό το λόγο η πρόταση του Ποταμιού μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης. 

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να θέσει το θέμα στην αρμόδια διαρκή επιτροπή εξωτερικών και Άμυνας για να συζητηθεί διεξοδικά. Όπως αναφέρουν πηγές, πρόκειται να συζητηθεί με τους εκπροσώπους των κομμάτων, θα γίνουν τροποποιήσεις κι έπειτα θα ακολουθήσει συζήτηση στην Ολομέλεια.

Επίσης, εξέφρασε την πρόθεσή του να αξιοποιηθεί η πρόταση στο πλαίσιο της αναβάθμισης και μετεξέλιξης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι το Υπουργείο Εξωτερικών προετοιμάζει σχέδιο για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με επιχειρησιακές αρμοδιότητες στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών και του ζήτησε να συμβάλει στη σχετική συζήτηση, όπως άλλωστε πρόκειται να πράξει και για τα υπόλοιπα κόμματα.

Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι το Συμβούλιο που προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι διακομματικό όργανο ενώ το Συμβούλιο του οποίου τη δημιουργία επεξεργάζεται το ΥΠΕΞ είναι κυβερνητικό – επιχειρησιακό, άρα και μεταξύ τους ανεξάρτητα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι… άλλοι διάσημοι σημαιοφόροι στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών

Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι… άλλοι διάσημοι σημαιοφόροι στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών

Δις MVP του NBA (2019, 2020), ο Ελληνας άσος θα συμμετάσχει στο Παρίσι στους πρώτους…

Αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει το λιμάνι της Σαντορίνης κατά την «απόβαση» τουριστών – Απίστευτες εικόνες

σαντορινη

Αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει το λιμάνι της Σαντορίνης κατά την «απόβαση» τουριστών – Απίστευτες εικόνες

Η εικόνα που δημιουργείται στο λιμάνι της Σαντορίνης επιβεβαιώνει την έλλειψη μέριμνας και υποδομών για…