Newsroom

Newsroom

Τι συμβαίνει με τις μέδουσες από την Ερυθρά; Εντοπίστηκαν και σε παραλιακές περιοχές της Τουρκίας – Ούτε νεκρές να μην αγγίζονται

Συγκεκριμένα μέδουσες εντοπίστηκαν και στις περιοχές Erdemli και Silifke της Μερσίνης - Τι αναφέρθηκε για τις μέδουσες στη Ρόδο.

mov medousa shutterstock 0

Επιστήμονες ερευνούν το φαινόμενο με τις μέδουσες της Ερυθράς Θάλασσας, που βρέθηκαν στη Ρόδο τα τελευταία 24ωρα, αλλά ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και σε παραλιακές περιοχές της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης: Ρόδος: Μέδουσες διαμέτρου 1 μέτρου έφτασαν από την Ερυθρά Θάλασσα – Οι κίνδυνοι από την επαφή (Εικόνες)

Συγκεκριμένα μέδουσες εντοπίστηκαν και στις περιοχές Erdemli και Silifke της Μερσίνης. Σήμερα όσοι περπατούσαν στις παραλίες Erdemli και Silifke το πρωί είδαν πολλές νεκρές μέδουσες να ξεβράζονται στην ξηρά. Κατόπιν ειδοποίησης, συνεργεία του δήμου άρχισαν να εργάζονται για να περισυλλέξουν τις νεκρές μέδουσες.

Όπως ανέφερε ο λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Μερσίνης, στη Σχολή Τεχνολογίας Επεξεργασίας Αλιείας, Δρ. Deniz Ayas οι εν λόγω μέδουσες είναι «μεταναστευτικές μέδουσες», ένα δηλητηριώδες είδος, και ότι ακόμη και οι νεκρές δεν πρέπει να αγγίζονται. Ο Ayaz εξήγησε ότι ο πληθυσμός των μεδουσών θα μειωθεί όταν οι καρέτα καρέτα, που τρέφονται με μέδουσες, φτάσουν στην περιοχή στα τέλη Μαρτίου.

Τι αναφέρθηκε για τις μέδουσες στη Ρόδο

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανάρτηση του Υδροβιολογικού Σταθμού της Ρόδου, πρόκειται για 4 άτομα τους είδους Rhopilema nomadica που είναι ενδημικό της Ερυθράς θάλασσας, και στη Μεσόγειο η πρώτη καταγραφή του έγινε το 1970.

«Η Rhopilema nomadica, γνωστή και ως νομαδική μέδουσα, έχει ημισφαιρικό σχήμα, διαφανές – γαλαζωπό χρώμα, ενώ η διάμετρός της μπορεί να φτάσει το 1 μέτρο» αναφέρεται στη δημοσίευση.

«Η εμφάνιση των εξάρσεων των μεδουσών είναι παροδικό φαινόμενο που συνήθως διαρκεί από λίγες ώρες μέχρι μερικές ημέρες, και εξαρτάται κυρίως από τα θαλάσσια ρεύματα. Ταυτόχρονα, η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, άρα και της θάλασσας, λόγω της κλιματικής αλλαγής, δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την εμφάνιση τέτοιων εξάρσεων στους πληθυσμούς των μεδουσών» τονίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

 

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…