Newsroom

Newsroom

Τι συμβαίνει με τα «κοψίματα εκπομπών στην ΕΡΤ;

Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο «κόβονται» πράγματα απ' το πρόγραμμα

ερτ

Παράξενα πράγματα συμβαίνουν τελευταία στη Δημόσια Τηλεόραση, καθώς τους τελευταίους μήνες έχουμε παρατηρήσει μια σειρά από «κοψίματα» σε εκπομπές και σήριαλ και κινήσεις που ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είδαμε απ’ την ΕΡΤ.

Πιο γνωστό παράδειγμα στο ευρύ κοινό ήταν η επίσπευση της ολοκλήρωσης της σειράς «Τρίτος όροφος», καθώς εκεί που θα αργούσε σχετικά να τελειώσει τελικά θα ρίξει αυλαία στις 30 του μήνα, κάνοντας τον ηθοποιό Αντώνη Καφετζόπουλο έξαλλο για αυτό.

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα που έχουμε, καθώς τελευταία ενημερωθήκαμε και ότι η εκπομπή της ΕΡΤ «πλάνα με ουρά» δεν θα συνεχίσει να παίζεται στην τηλεόραση, μετά από 93 επεισόδια και 3 συνεχόμενα χρόνια παρουσίας.

Διαβάστε επίσης: Σκληρή ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ κατά ΕΡΤ για Γάζα: «Χοροί και τραγούδια με τον στρατό που σκοτώνει παιδιά»

Την ανακοίνωση έκανε η ίδια η Τασούλα Επτακοίλη, τονίζοντας ότι η ΕΡΤ δεν μπορούσε να χωρέσει στο πρόγραμμα μια ώρα για τα ζώα.

Πιο αναλυτικά ανέφερε: «Τα “Πλάνα με ουρά” δεν θα είναι φέτος στην ΕΡΤ. Στο πρόγραμμά της δεν χώρεσε μια ώρα την εβδομάδα για τη συνύπαρξή μας με τα ζώα, για τις φιλοζωικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Το λέω γιατί τα μηνύματά σας είναι πολλά και δεν μπορώ να μην απαντώ. Δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου.

Ευχαριστώ τους ανθρώπους της δημόσιας τηλεόρασης, ειδικά τον Κωνσταντίνο Ζούλα και τη Λίνα Παπαδάκη για την (αρχική) εμπιστοσύνη και, κυρίως, όλους εσάς που σταθήκατε στο πλευρό μας σ’ αυτή την προσπάθεια.

Θέλαμε τα πρώτα μας καινούργια επεισόδια να είναι στη Δαδιά και στην Αλεξανδρούπολη.

Από τη Χρυσούπολη εθελοντές μας έστειλαν ένα συγκινητικό βίντεο για να μας προσκαλέσουν να δούμε το νέο τους καταφύγιο. Θα πηγαίναμε και στις πλημμυρόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας.

Τι συμβαίνει, άραγε, σήμερα στα ρημαγμένα καταφύγια; Τι απέγιναν τόσα ζώα; Ποιος ξέρει… Στενοχωριέμαι αλλά αυτό συμβαίνει, όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά και στη ζωή: οι κύκλοι ανοίγουν και κλείνουν. Ο κύκλος αυτής της εκπομπής ίσως ανοίξει ξανά. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε γι’ αυτό.

Από τις εκατοντάδες φωτογραφίες των γυρισμάτων αποφάσισα να σας αποχαιρετήσω με αυτήν: η φρικτά κακοποιημένη σ’ ένα ελληνικό χωριό Οφήλια ζει ευτυχισμένη στην Κοπεγχάγη. Ήταν ένα από τα επεισόδιά μας που με κάνουν να νιώθω περήφανη»

 

Η (άτυπη) απάντηση απ’ την ΕΡΤ στο παραπάνω θέμα ήρθε μέσω της Λίνας Παπαδάκη, η οποία είναι σύμβουλος στο γραφείο του Κωνσταντίνου Ζούλα. Η κ. Παπαδάκη ανέφερε «Για την ιστορία «Τα πλάνα με ουρά» δεν ήταν μια ιδέα της Τασούλας, αλλά της ΕΡΤ που ένιωσε το 2020 την ανάγκη να γίνει για πρώτη φορά στην χώρα μας μια τηλεοπτική εκπομπή αφιερωμένη αποκλειστικά στις σχέσεις μας με τα ζώα. Έτσι λοιπόν συζητήσαμε με την Τασούλα που είχε σκεφθεί κάτι εντελώς διαφορετικό εκείνη την εποχή, της άρεσε πολύ η ιδέα κι έκανε αυτήν την εκπομπή με εξαιρετικό τρόπο – αξίζει να μπείτε στο #ΕRTFLIX, να την παρακολουθήσετε και σήμερα. Γι αυτό και κάθε φορά που μας δίνεται η ευκαιρία δηλώνουμε περήφανοι για την πρώτη εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση για τα ζώα που δεν έχουν ανθρώπινη φωνή.
H διεύθυνση προγράμματος της ΕΡΤ έκρινε φέτος, ύστερα από 3 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας των Πλάνων με Ουρά στην ΕΡΤ2 και συνολικά 93 επεισόδια που έχουν προβληθεί, (και υπάρχουν και σήμερα στο Ertflix) ότι η συγκεκριμένη εκπομπή ολοκλήρωσε έναν πρώτο μεγάλο κύκλο της. Και αυτό διαμηνύθηκε στην Τασούλα σε ανύποπτο χρόνο, όπως και κάποιοι άλλοι εξωγενείς λόγοι (που δεν σχετίζονται με καθεαυτή την εκπομπή) αλλά εκ των πραγμάτων μεταθέτουν την απόφαση τυχόν δημιουργίας ενός νέου κύκλου στις αρχές του 2024.
Φαντάζομαι ότι όλοι καταλαβαίνουμε πως καμία εκπομπή που προβάλλεται στην ΕΡΤ δεν είναι παντοτινή, κάποιες ολοκληρώνονται, κάποιες μετεξελίσσονται και ότι στο τέλος της ημέρας η εταιρία μπορεί να πάρει μια απόφαση, σωστή ή λάθος, θα κριθεί.
Καταλήγω λέγοντας ότι για «Τα πλάνα με ουρά» καθώς ήταν μια ιδέα της ΕΡΤ και με τη βοήθεια της Τασούλας έβαλαν τα θεμέλια για μια κοινωνία σεβασμού και αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ζώων δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση οριστικής διακοπής τους».

Όλα τα παραπάνω φυσικά μας κάνουν να θυμηθούμε το σήριαλ που έγινε προς το τέλος του καλοκαιριού με την εκπομπή «Αυλή των χρωμάτων», της Αθηνάς Καμπάκογλου. Εκεί και ενώ είχε ανακοινωθεί ότι θα αλλάξει η συχνότητα που θα παίζει και από την ΕΡΤ2 θα πάει στην ΕΡΤ 1 κάποιες αντιδράσεις της παρουσιάστριας έφεραν το τέλος της εκπομπής απ’ την ΕΡΤ.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι τα τρία παραπάνω «κοψίματα» σημειώθηκαν σε διάστημα μικρότερο των δυο μηνών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να περιμένουμε και περισσότερα.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…