Τι παζαρεύει η Μενδώνη από τον Μητσοτάκη; – Η αποκάλυψη για τη κρυφή σχέση με τη Μαρέβα που βάζει φωτιά στη Ν.Δ.

Σίγουρα δεν ενθουσιάστηκαν στη Ν.Δ. όταν άκουσαν ότι ο Μητσοτάκης διαπραγματευόταν με την «πράσινη» Λίνα Μενδώνη το 2016 για τη μουσειακή πολιτική της χώρας

Μενδώνη Μαρέβα Μητσοτάκης

Την στενή και άκρως απόρρητη σχέση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, φανέρωσε η ίδια η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Μια «κρυφή» σχέση που όπως αποκάλυψε η ίδια η  «εξαπατημένη» Υπουργός, σκοπό είχε να χαράξει την πολιτική που θα ακολουθήσει η χώρα σε σχέση με τα μουσεία.

Και τώρα, ευλόγως θα αναρωτηθείτε: γιατί η Μενδώνη που ξέρει τόσο καλά να κρύβεται ακόμα και από τις ευθύνες για την περίφημη υπόθεση του βιαστή Λιγνάδη – ή έστω να πούμε ότι το προσπάθησε, για να είμαστε πιο ακριβείς- αποφάσισε να αποκαλύψει ότι χάραζε άλλου είδους πολιτική από το ΠΑΣΟΚ στο οποίο και άνηκε, και μάλιστα, πίσω από την πλάτη της Φώφης Γεννηματά;

Ας ανοίξουμε όμως μια παρένθεση πριν απαντήσουμε. Πρέπει να σημειωθεί πως όταν η Μενδώνη συνομιλούσε κρυφά με τη Μαρέβα και τον Μητσοτάκη, άνηκε ακόμα στο ΠΑΣΟΚ, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως λεγόταν τότε το κόμμα. Και αυτές οι συζητήσεις για τη μουσειακή πολιτική της χώρας έγιναν το 2016, με το σχέδιο να παρουσιάζεται στις προγραμματικές δηλώσεις που έγιναν τον Ιούλιο του 2019.

Και δικαίως θα αναρωτηθεί κανείς γιατί ο Μητσοτάκης επέλεξε τη Μενδώνη που ήταν στο ΠΑΣΟΚ, αντί κάποιου δικού του πολιτικού στελέχους. Φαντάζεστε τον «θαυμασμό» με τον οποίο υποδέχτηκαν οι Νεοδημοκράτες την είδηση των παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων(!);

Ας επανέλθουμε όμως στο βασικό μας ερώτημα. Λέτε να της ξέφυγε; Αποκλείεται. Τίποτα δεν της ξεφεύγει της «εξαπατημένης». Άρα, αφού αποκλείουμε να ήταν «ακούσιο» το φάουλ, τότε είναι σαφές ότι σκοπίμως φλέρταρε με το να προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στους κύκλους της Πειραιώς που ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν απ’ όσα είπε η Μενδώνη.

Μεγάλη αναταραχή.. υπέροχη κατάσταση έλεγε ένα ρητό, για όποιον θέλει πάνω στην αναμπουμπούλα να κερδίσει. Τώρα, το τι έχει κατά νου να ζητήσει για να κερδίσει, εκείνη και μόνο εκείνη το ξέρει.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες άλλες «κακές γλώσσες» που αναλύουν εντελώς διαφορετικά τα κίνητρα της «εξαπατημένης». Θυμάστε που ο Μητσοτάκης την άφησε εκτός από τη σύσκεψη με τους καλλιτέχνες φωνάζοντας στη θέση της τον κ. Γιατρομανωλάκη; Αν θυμάστε αυτό, τότε σίγουρα θα θυμάστε ότι μια μέρα πριν τη συνάντηση η Καθημερινή φιλοξενούσε κάτι διαρροές που υποδείκνυαν ως απόλυτα υπεύθυνο για την κρίση στις σχέσεις Μαξίμου – καλλιτεχνών, τον κ. Γιατρομανωλάκη. «Δεν είχε πολιτικότητα» έλεγαν κύκλοι το Μαξίμου και για αυτό τα έκανε.. μαντάρα.

Βέβαια, εντός της σύσκεψης ο Γιατρομανωλάκης, εκτός η Μενδώνη. Μπορεί λοιπόν να αποκάλυψε ότι ο Μητσοτάκης συνομιλούσε μαζί της όσο ήταν στο εκσυγχρονιστικό ΠΑ.ΣΟΚ., με σκοπό να βλάψει. Λίγη γκρίνια, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα από τα όσα είπε η Λίνα Μενδώνη

«Ήταν αρχές φθινοπώρου του 2016, λίγους μήνες μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου της Ν.Δ., όταν, σε μια συζήτησή μας, μου ανέφερε πόσο πολύ τον ενδιαφέρει η ουσιαστική αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Τον Ιανουάριο του 2017, σε μία σύσκεψη υπό την προεδρία του, αποσαφηνίστηκε ότι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο δεν μπορεί και δεν πρέπει να επεκταθεί στα κτίρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Αντίθετα, η ιστορικότερη από τις αρχιτεκτονικές σχολές της χώρας μας θα έπρεπε να παραμείνει στη θέση της, να αποκατασταθούν τα κτίρια-μνημεία του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με τον δικό του προγραμματισμό, και να αποκτήσουν τις όποιες χρήσεις αποφασίσει το ΕΜΠ», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

dimitrakopoulos

Δημητρακόπουλος για Καλλιάνο: «Ο γιατρός έχει δεχθεί απειλές από τον βουλευτή ότι θα τελειώσει την καριέρα του» (video)

Τι είπε ο δικηγόρος του γιατρού του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου σχετικά με τις καταγγελίες…

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

InCollage 20240429 084149256

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…