Newsroom

Newsroom

Τι θα γίνει από αύριο Τετάρτη στο MEGA

Ποιο θα είναι το νέο μετοχικό σχήμα στο Mega; Η απάντηση αυτήν την Τετάρτη 31 Μαΐου, μετά τον πλειστηριασμό στον ΔΟΛ.

58b5b4791dc52432028b45ee

Σύμφωνα με τις typologies.gr στο Mega περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις στον ΔΟΛ. Η απόκτηση του 19,6% των μετοχών που κατείχε η Πήγασος στον Τηλέτυπο από την Dimera Media είναι η πιο σοβαρή ένδειξη για τις προθέσεις που υπάρχουν περί πλήρους επαναλειτουργίας του Mega.

Το ποιος θα αποκτήσει το 22,11% του ΔΟΛ είναι καθοριστικής σημασίας. Στην περίπτωση που είναι ο Ιβάν Σαββίδης, θα ελέγχει πλέον το 41,7% των μετοχών της Τηλέτυπος (20,11% + 19,6%) και δεύτερος μέτοχος με 37% θα είναι ο Όμιλος Βαρδινογιάννη. Ήδη υπήρξαν επαφές για το ενδεχόμενο διεύρυνσης της συνεργασίας. Μπαίνοντας στο Mega ο Ιβάν Σαββίδης θα πληρώσει ένα εύλογο αντίτιμο στην πλευρά Βαρδινογιάννη, το οποίο θα μετουσιωθεί σε ποσοστό υπέρ της Dimera Media στο Star.

Αν νικητής βγει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τότε η σχέση θα αλλάξει. Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη θα έχει τις περισσότερες μετοχές και μετά θα κληθούν να συνυπάρξουν ο Βαγγέλης Μαρινάκης με 22,11% και ο αντίπαλός του Ιβάν Σαββίδης με 19,6%, έχοντας και την υποστήριξη του Πήγασου με 13%. Εφόσον ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για να αλλάξει το ΔΣ της εταιρείας και στη συνέχεια να γίνει αποδεκτό το business plan της Grant Thornton και να ξεκινήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Υπό την έγκριση του ΕΣΡ

Τι έγινε όμως με τη μεταβίβαση των μετοχών της Πήγασος στην Dimera Media, η οποία προκάλεσε την αντίδραση του ΣΚΑΪ και της ΝΔ; Οι μετοχές που πουλήθηκαν αντί ποσού 5 εκατ. ευρώ ήταν ελεύθερες από βάρη. Παρά τα δάνεια που είχε λάβει από τις συστημικές τράπεζες ο Πήγασος, αυτές οι μετοχές δεν είχαν μπει ενέχυρο, συνεπώς μπορούσαν και να πουληθούν. Ο επόμενος έλεγχος, αφού η πράξη εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θα γίνει από το ΕΣΡ, που έχει και τον τελικό λόγο στη μεταβίβαση.

H Dimera Media Investments ανήκει στην Dimera LTD και είναι συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη. Κατέχονται άμεσα κατά ποσοστό 86,21% από την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία BELTERRA HOLDINGS LTD, κατά ποσοστό 12,55% από τον Νίκο Σαββίδη του Ιωάννη και κατά ποσοστό 1,24% από τον Γεώργη Σαββίδη του Ιωάννη. Τα δικαιώματα ψήφου της BELTERRA HOLDINGS LTD φέρονται να κατέχονται άμεσα κατά ποσοστό 91% από τον Νίκο Σαββίδη του Ιωάννη και κατά ποσοστό 9% από την Κυριακή Σαββίδη Γεωργίου.

Ζητάνε από την Alpha Bank τα υπόλοιπα χρήματα

Οι εργαζόμενοι πάντως του Mega εξακολουθούν να καίγονται για χρήματα.

Ενώ επρόκειτο να πάρουν 2.000.000 ευρώ από τις τράπεζες, όπως είχε συμφωνηθεί, τελικώς έλαβαν μόλις 730.000 ευρώ, ποσό που κάλυψε μόλις το δώρο Χριστουγέννων. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους προς την Alpha Bank, «ενώ τον Νοέμβριο του 2016 οι ομολογιούχοι είχατε αποφασίσει την αποδέσμευση ποσού 2.000.000 ευρώ για την κάλυψη προεχόντως μισθοδοσίας, μόλις τη 19.12.2016 η θυγατρική σας ABC Factors επανεκχώρησε στην εταιρεία τιμολόγια ύψους 2.000.000 ευρώ, τα οποία δεν ήταν πρόσφορα εισπράξεως». Τώρα, μετά και τα ασφαλιστικά μέτρα που κέρδισε η Τηλέτυπος κατά τον πιστωτών της και την εκπόνηση της μελέτης της Grant Thornton, η εικόνα της εταιρείας είναι πλέον καθαρή. Γι αυτό και οι εργαζόμενοι ζητούν την αποδέσμευση από τους λογαριασμούς 985.000 ευρώ έναντι μισθοδοσίας έστω των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2016.

«Ακόμη και με τη διάθεση των ποσών αυτών, η χρηματική σας εκροή θα υπολείπεται σημαντικά των δύο εκατομμυρίων, για τα οποία η Alpha Bank είχε δεσμευτεί πως θα εκχωρήσει», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στην επιστολή τους. Κλείνοντας τονίζουν ότι οι συνέπειες τυχόν αρνήσεώς τους θα είναι καταστροφικές για τις οικογένειες των εργαζομένων, καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν δάνεια και βασικές βιοτικές ανάγκες ή ζουν ακόμη και χωρίς ηλεκτροδότηση.

πηγή:typologies.gr 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…